Jump to content

VINKULIRANA POLICA U KORIST BANKE


kjara45

Preporučene objave

Ne, životno osiguranje se isplaćuje banci tek u slučaju da se Vama nešto dogodi (smrt ili trajni invaliditet, pretpostavljam, ovisno kakva je polica ugovorena), pa da iz tog razloga ne možete plaćati daljnje rate kredita.

Osim toga, neke police se ugovaraju kao riziko police, dakle, kao kasko za život: ako se šteta dogodi, onda se isplaćuje, a ako se ne dogodi, nikome ništa, lova ostaje osiguranju. 

Zato morate znati kakvu ste policu životnog osiguranja ugovorili: riziko ili policu sa štednom komponentom?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav, 

hvala na odgovoru. JUčer sam bila u banci riješila i tu zadnju ratu, obzirom da kući svake godine dobijem izvještaj od osiguranja o dobiti  na kojoj piše  da se dobit  isplaćuje meni kao osiguraniku nakon isteka osiguranja s iznosom   koji bih trebala dobiti, pretpostavljala sam da se radi  o polici  gdje po završetku isplate kredita ja dobivam iznos,  ali sam  pitala tetu u banci da provjeri i rekla je da trebam dobiti isplatu, da će oni poslati osiguranju da je kredit isplaćen ,  ja dobivam papire o zatvaranju kredita i onda idem u osiguranje na isplatu.  Mada iskreno ja ne znam gdje to piše da li je RIZIKO polica ili ne, u naslovu stoji  Uvjeti za Mješovito osiguranje života?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

imam slično pitanja i valjda cu dobro objasniti koliko sam shvatio poznanika...

plaćao je jedan kredit i upao u veće probleme i posve prestao skoro pri kraju....ostalo nešto oko 10 000kn ,pa je došlo i do ovrhe ,ali se nema od čega naplaćivati...

kod dizanja kredita kao jedan od osiguranja kredita je napravljena polica životnog osiguranja sa nekakvim sudjelovanjem u dobiti gdje je dobio obavijest da mu uskoro istiće i da trenutno polica iznosi oko 2000E ,a isplaćuje se korisniku osiguranja po isteku ug.trajanja ili u slučaju smrti.

ta polica je vinkluirana u korist banke i izvornik je tamo.

da je plaćao redovito kredit bi bio gotov za oko 2 mjeseca i tad ne bi bilo ni problema sa tom policom..

Šta se sad dešava u ovakvim slučajevima kada za 2 mjeseca istekne trajanje osiguranja,a banka vjerojatno neće dati tu policu ,odnosno potvrdu da je kredit podmiren

1.da li banka taj iznos može naplatiti za podmirenje ovih 10000kn bez njegovog odobrenja 

2.da li se mogu tu raditi neki "prijeboji"

3."navodno" možda može postići nagodba da uplati jednokratno pola duga i kad bi to napravio ,da li bi banka onda imala pravo stvarati probleme oko "vraćanja" izvornika police jer ipak nije u cijelosti podmirio dug.

uređeno: od Mister-X
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Ruby_Danderfluff je napisao:

životno osiguranje se isplaćuje banci tek u slučaju da se Vama nešto dogodi (smrt ili trajni invaliditet, pretpostavljam, ovisno kakva je polica ugovorena), pa da iz tog razloga ne možete plaćati daljnje rate kredita.

Ruby ,šta ti misliš o pitanju iznad....dal se može dogoditi "pat" pozicija ,da on ne može dići novac nakon isteka jer banka neće vratiti izvornik  ,a banka ne može sama naplatiti dug od toga...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Polica je vinkulirana u korist banke, banka će se naplatiti iz tog iznosa, da, i to bez njegove suglasnosti, jer vinkulacija znači da je suglasnost dao prilikom sklapanja police. Ostatak duga će se naplatiti iz police, a eventualni preostali iznos njemu. Ako plati pola duga i dobije svojevrsno "brisovno očitovanje" da banci više ništa nije dužan, onda pretpostavljam da može ostvariti cjelokupni iznos po polici.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Ruby_Danderfluff je napisao:

Ne, životno osiguranje se isplaćuje banci tek u slučaju da se Vama nešto dogodi (smrt ili trajni invaliditet, pretpostavljam, ovisno kakva je polica ugovorena), pa da iz tog razloga ne možete plaćati daljnje rate kredita.

Hvala Ruby na odgovoru,malo me ovaj tvoj prošlogodišnji odgovor zbunio ....znači banka se može naplatiti u slučaju smrti ,ali može i nakon isteka ugovornog osiguranja...

da li sad on kad to istekne treba sam otiči kod banke i to im napmenuti i da se to riješi na takav način ili će banka sama to vidjeti da je to isteklo i da ce sama to napravit

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija