Jump to content

Svjedok i okrivljenik?


Davorzg

Preporučene objave

Imam jedno pitanje ako netko zna da mi da konkretan odgovor...

Da li okrivljenik moze ujedno biti i svjedok u prekrsajnom postupku?

 

Naime osuden sam po clanku 13. zakona o prekrsajima protiv javnog reda i mira, zakacio sam se verbalno sa susjedom te sam sprijecio fizički sukob između njega i još jedne osobe. Sudac nije ocito imao razumijevanja kako sam sprijecio vece posljedice te je donio presudu bez saslusavanja svjedoka te posto sam bio na putu izvan RH moja majka je platila izrecenu kaznu te time naravno priznao da sam kriv.

Od toga je proslo dvije godine, e sada taj susjed koji je sve zakuhao se ocito zalio na presudu jer je i on dobio presudu kako mora platiti kaznu.

Dobio sam poziv na glavnu raspravu u svojstvu svjedoka ( vjerojatno da razjasnim događaje)gdje gore u desnom kutu dopisa pise izmedu ostalog kako sam ja i okrivljenik (ocito jer sam platio kaznu)

 

Posto bih stvarno htio zatvoriti to poglavlje i ne da mi se na poslu obrazlagati zasto idem na sud da li se ja nekako mogu izvuci od tog svjedočenja jer kako može okrivljenik ujedno biti i svjedok?

Dakle tri su okrivljenika: ja, jos jedna osoba i taj susjed, ja i ta osoba smo platili kazne, ali susjed nije te se žalio te smo na koncu opet svi pozvani na glavnu raspravu nakon dvije godine radi njega.

Da sam barem bio tada u RH naravno da bi se i ja žalio jer nigdje nema da čovjek koji rastavlja zaracene strane dobije također prekrsajnu prijavu i na koncu presudu bes saslusanja ostalih svjedoka, a sada se mene zove da ja budem svjedok.

Pls help sta da napišem da mi sudac prizna da ne moram svjedociti?

Hvala

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma žalio bih se i ja ali sam bio na putu, a roditelj je platio kaznu cime sam priznao da sam kriv te sad nemam mogucnost žalbe.

 

Ne da mi ga se gledati tamo, da li moram imati neki dokaz ako ne mogu doci neko opravdanje? Onda se njega saslusa taj dan, a mene samog vjerojatno neki idući? pismeno šaljem opravdanje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobio sam termin za doktora taj dan tako da cu svakako opravdati svoj nedolazak, moze li me netko uputiti kako se piše podnesak nekakva forma di navodim opravdanje te cu u prilogu ostaviti potvrdu o narudzbi i uputnicu.

 

I još jedno pitanje, mogu li se navesti ispod svoju izjavu u pismenom obliku ako će to pomoci sudcu sto nisam dosao na raspravu, dakle opisao bih događaje pismeno i vlastoručno se potpisao?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisu mi ništa rekli, poslati ću dan prije odnosno predati ću u pisarni opravdanje o nedolasku.

Mislio sam pismeno se očitovati o događaju da me opet ne zovu drugi put ako bi to šta pomoglo, ljut sam jer mi je sudac opalio kaznu bez saslušavanja svjedoka, a bilo ih je koji bi mogli potvrditi da sam ja rastavio obje strane, a sada kad se susjed žali zove se mene za svjedoka, kako da ne ;)

 

@drot13 kako se piše podnesak o nemogućnosti dolaska u svojstvu svjedoka ako znaš kakve kratke crte?

uređeno: od Davorzg
dodavanje sadrzaja
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija