Jump to content

Povecanje alimentacije


krila33

Preporučene objave

Interesira me je li moguce  traziti povecanje alimentacije za. dijete s obzirom da je otac djeteta u posljednjih  godinu kupio nekretnupina u vrijednosti 500.000,00 eur, prilikom rastave nije imao nista , nekretninu kreditno zaduzenu ja sam preuzela placati u korist i obvezu da ce biti od djetea kad se isplati, s obzirom da je otac legalno imso minimalna primanja dogivorioi smo i minimalnu alimentaciju. 

sad nakon 3 god od rastave kupuje stanove i vozi najskuplja auta a dijetetu placa min alimentaciju i ne vidja ga .

molim savjet

uređeno: od krila33
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete tražiti s obzirom da djeca rastu i potrebe im se stalno povećavaju (polaskom u osnovnu školu, u srednju školu itd.), ali nisam sigurna da će sud uzimati u obzir i stečenu imovinu oca, već samo njegove prihode. Ako mu se prijavljeni prihodi nisu promijenili, onda to povećanje neće biti znatno, ali nekakvo će gotovo izvjesno biti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 15 sati , krila33 je napisao:

znaci  prijavi sebi minimalnu placu, a nitko nece provjeriti kako netko sa 4000 kn i tvrtkom koja rađi negativno moze voziti skupa auta i kupovati nekretnine. nema pravde a zakoni ocito idu na ruke muljatorima

 

Ne određuje se alimentacija samo na temelju mogućnosti obveznika uzdržavanja, već i na temelju mjesečnih potreba djeteta. Kolike su mjesečne potrebe vašeg djeteta, odnosno u kojem dijelu su one promijenjene s obzirom na dosadašnje uzdržavanje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

djete krece na jesen u srednju skolu, ide na izvanskolske aktivnosti..l nije stvar u potrebi djeteta jer kad smo se rastavili otac je ocito prikrio imovinu a sad odjednom novca na pretek

 

zar nebi onda induetetuntrebalo priustit ili bar platit aktivosti,..

inace niti dolazi po djete niti se drzi navedenog vidjanja djeteta

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana, Vi možete tražiti povećanje uzdržavanja s obzirom na povećane potrebe djeteta, na to imate pravo kao što Vam je prethodno već sugerirano, naravno, možete u postupku navesti to što navodite i ovdje, no kako će sud na to gledati to je drugo pitanje ako nemate relevantnih dokaza samo postoje osnovi sumnje..

Uglavnom, radi povećanih potrba djeteta uvijek možete tražiti, i ishoditi, povećanje uzdržavanja, to je neupitno..

Sretno..!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija