Jump to content

Osobno uvjetovani otkaz


Arnie

Preporučene objave

Nakon 12 godina posla u firmi kao vozač, u kojoj mi je poslodavac neredovito isplaćivao plaću, smijao se na moje upite da li mi moze osigurati normalne gume buduci da sam skoro proklizio kroz Rijeku sa izlizanim gumama starim par godina, par puta ostao u kvaru van granice jer se nista ne ulaze u vozila, voznjom bez klime preko granice do Španjolske, kap koja je prelila casu bila je kad je dao vecu placu vozacu viljuskara u skladištu koji se tek zaposlio .  A ja radim vise od dvjesto sati mjesecno, tucem prekovremene, ocito ne plaćene. Vozac sam motornog vozila i nakon smijeha u lice dao sam otkaz jer nisam mogao vise trpiti taj mobing. To traje godinama, naruseno mi je zdravlje, nisam davao otkaz prije jer imam veliku obitelj za uzdrzavati, ali vise nije islo.

Na burzi su mi rekli da je to osobno uvjetovani otkaz. Citam i ne nalazim se u tome jer sam svoj posao obavljao kvalitetno. Rekli su mi da je to zbog naknade za nezaposlene bolje. 

Ja tog sefa vise vidjet ne mogu, ne zelim otpremninu. Naknada bi mi dobro dosla dok trazim drugi posao, sad iskoristavam bolovanje. 

Moze savjet sto bi trebalo pisati u tom osobno uvjetovanom otkazu. Koje su mi opcije? 

Hvala Vam unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jos nisam dao otkaz, otkaz je dan kad je napismeno, jel tako, poslodavac mi ne moze osigurati normalne uvjete za rad, citaj samo jedna stvar u moru svega, ne zeli uloziti u gume, skoro sam poginuo covjece! Ja sam dijabetičar, ne mogu vise podnositi takve stresove koji su pod zadnje zaista postali nepodnošljivi. 

Nisam tip koji se tuzaka i povlaci po sudovima. Da odem psihijatru vjeruj kakve bi dijagnoze dobio, samo zbog takvog mobinga na poslu. Pa kad krenes vec za Austriju, pa ti javlja na pola puta da se vratis da su zaboravili neku sitnicu utovarit. Ne jednom, ne par puta, vecinom svaki put. A meni šečer na 20.  A plaće nema, kasni, pa dode za 3 mjeseca. Zavrsio sam vec i u bolnici, pa ce mi zasigurno dat otkaz kad se vratim s bolovanja. 

Zanima me samo moram li odraditi onaj otkazni rok, jer sam citao da mogu koristiti i GO za to vrijeme. 

Meni da se razumijemo nista od tog covjeka ne treba. 

Samo naknada za nezaposlene dok ne nadem novi posao. 

Hvala Vam na Vasem vremenu i odgovorima 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija