Jump to content

Priznavanje titule mr. iur.


tetak

Preporučene objave

Isprave o pravu korištenja akademskog naziva magistar / magistra prava

 

Obavijest o postupku izdavanja isprava

 

 

Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu na temelju članka 120. stavak 2. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, članka 14. stavak 1. Zakona o akademskim i stručnim nazivima i akademskom stupnju i članka 103. Statuta Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, na zahtjev osoba koje su završile pravni studij i stekle stručni naziv diplomirani pravnik, izdavat će nove isprave kojima će se utvrditi da se na temelju završenog studija i stečenog stručnog naziva imaju pravo koristiti akademskim nazivom magistar / magistra prava i svim pravima koja uz taj akademski naziv po propisima pripadaju.

 

Isprave će se zainteresiranima izdavati na ime i prezime na koje im je izdana diploma o završenom pravnom studiju i stečenom stručnom nazivu diplomirani pravnik.

 

Zainteresirane osobe dužne su svom zahtjevu priložiti presliku svoje diplome i uplatnicu o uplaćenom iznosu na žiro račun fakulteta broj: 2360000-1101264729 i to:

 

- za potvrdu - 200,00 kuna

- za potvrdu u obliku diplome - 400,00 kuna

- za potvrdu u obliku diplome na latinskom jeziku - 500,00 kuna

 

Prilikom uplate za izdavanje diplome pravnog studija upisati poziv na broj: 1011, te kod opisa plaćanja: štampanje mag. diplome IME i PREZIME.

 

Zahtjevi se podnose na adresu: Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zagreb, Trg maršala Tita 14.

 

Osobe koje su u prethodnom razdoblju već podnijele zahtjev za izdavanje predmetne isprave bit će obaviještene o uvjetima za njezino izdavanje na adresu koje su označile u svom zahtjevu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pošto ću ubrzo u 2009.g. diplomirati na pravnom u Mostaru u zvanju diplomirani pravnik dakle po starom programu kako se riješava zvanje mag.iur. u Hrvatskoj dali prije nostrifikacija dipl.iur. iz Bosne i Hercegovine, pa zatim ići na mag.iur.pa onda riješavati na fakultetu i dali mogu birati između Zagreba ili Splita.

Ako neko može neka pojasni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija