Jump to content

Mogu li pozvati policiju a da ja ne budem kažnjena ?


virgosat

Preporučene objave

Živim u peterokatnici. Susjeda iznad mene, svako veče zalijeva svoje cvijeće i pri tome se svaki puta voda nađe na mom balkonu i ogradi. Vrlo često nalazim ostatke kruha, kore od bureka, pada mi zemlja iz njenih saksija, kad god mete svoj stan, hrpa prašine bude istresana preko balkona, partviš čisti preko balkona i da ne nabrajam to sustavno maltretiranje. Upozorila sam susjedu, ali nju nije briga za stanare ispod nje. Ona niti ne pogleda ima li koga na balkonu kad trese svoje krpe, a na upozorenje odgovara: auu što vi mrzite ljude!

 

Zbog takvog ponašanja ne mogu sjediti na balkonu, niti popiti kafu, jer mi njeno smeće padne na mene, šprica voda itd. Zaprijetila sam se da ću pozvati policiju, ali kako da ih zovem zbog takvih stvari. I što da im pokažem? Na kraju će mene kazniti te se pitam kakva su moja prava kao stanara ispod nje? Jednom prilikom joj je pala velika saksija na nečiji auto pa je vlasniku rekla: "budite sretni da nije palo na vašu glavu" i otišla, kao da je se ne tiče taj auto. Štetu smo pokrili iz naše pričuve. Što da radim da opametim tu gospođu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala,odavno sam to predstavniku stanara rekla, ali nema koristi, sliježe se ramenima. Pokušavam snimiti njenu http://www.legalis.hr/forum/newreply.php?do=newreply&p=627297&noquote=1rabotu, možda uspijem skupiti dovoljno dokaza da je se može nekako kazniti. Da li to znači da mi stanari ničim nismo zaštićeni od ovakvih osoba?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Poštovana!

 

Uvijek za probleme postoje dva izlaza.Jedan bi bio da metnete tendu i držite otvorenu pa da gospođa vidi što radi . Drugi izlaz srodan ponašanju susjede bio bi da Vi praznite vrećicu usisavača ispred njenih vratiju i to tako dugo dok se ne opameti .Ima tu i drugih zločestih mogućnosti.

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Hvala na svim odgovorima... Razmišljala sam i o ovakvim postupcima, ali tada bih ja mogla biti tužena umjesto nje! Imam tendu zatvorim je dok sam na balkonu da vidi. Prije nekoliko dana, stojim i gledam gore na njen balkon. Držim kameru u ruci neuključenu. Odjednom se ona pojavila sa rukom i miščaflom i kad me ugledala samo se povukla. Ha ha ha .. samo što nije istresla miščafl. Meni bilo krivo da se kamera ugasila zbog baterije. Nadam se da je vidjela kameru u ruci!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

ja bih pozvao policiju. jest da je trivijalnost, ali oni su tu i kako bi štitili nas i našu imovinu. znam za slučajeve kad je zbog sličnih sitnica bila zvana policija. došla bi dvojica, kratko porazgovarali s obje strane, zapisali podatke i otišli. ne bi, naravno, napravili ništa konkretno osim što bi pozivatelja uputili da se obrati odvjetniku/sudu zbog ometanja posjeda, ali psihološki uticaj na "zločestog" susjeda bi ipak bio ostvaren i on bi se popravio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija