Jump to content

DHL- zastupanje i CARINA na dostavljen paket


buba123

Preporučene objave

Poštovani molim pravnu pomoć. Imam jednu situaciju sa DHL te koje me ne zna savjetovati niti carina niti poštanska carina nego me preusmjeravaju na DHL koji naravno štiti svoje interese.

 

dakle primila sam paket putem DHL na kućnu adresu. Prije potpisivanja i uzimanja paketa dostavljača sam pitala jeli moram platiti što za to na što mi je on odgovorio da ne moram.

 

Otvorila paket i vidjela da je neispavna roba koju nisam naručila i kontaktirala prodavača i poslala najeftinijom opcijom natrag prodavaču običnom poštom.

 

Nakon par dana zove me DHL da imaju paket koji moraju ocariniti (onaj isti koji su mi dostavili već) i šalju mi na e-mail ugovor da me zastupaju pri carini tog paketa.

Nisam ništa potpisala nego sam rekla da sam znala da se treba cariniti taj paket nebi ga niti primila niti otvarala. No oni inzistiraju na tome da moram potpisati ugovor o zastupanju te platiti carinu na paket koji niti nije ispravno poslan i koji više niti nije kod mene.

 

Što je najpametnije učiniti u ovoj situaciji? Jeli imam pravo odbiti njihovo zastupanje i ne potpisati ugovor? Jeli smiju tako dostavljati pakete i onda nakanadno tražiti zastupanje i plaćanje carine? Jeli me mogu pravno tužiti ako ih odbijem ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija