Jump to content

Dokaz samohranog majčinstva


Micko97

Preporučene objave

Pozdrav

Dijete sam samohrane majke i ove bi se godine želio upisati na jedan privatni fakultet u Zagrebu, no kako nemam dovoljno financijskih sredstava za plaćanje školarine pokrenuo sam postupak za dobivanje stipendije. Jedan od uvjeta za ostvarivanje prava na stipendiju je potvrda da sa dijete samohranog roditelja. Naime moji roditelji nikada nisu bili vjenčani, otac ne živi samnom i sa majkom, no nije bilo potrebe da se prijavljujemo Uredu za socijalnu i tražimo socijalnu pomoć pošto je moj otac sudjelovao u mom odrasatnju i zajedno s majčinom plaćom mogli smo osigurati pristojan život. Zaniam kako me kako bi mogao dokazati da sam dijete samohrane majke i koji mi dokument za to treba?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dijete sam samohrane majke

 

Po ovome što opisujete - nste.

 

Naime moji roditelji nikada nisu bili vjenčani, otac ne živi samnom i sa majkom, no nije bilo potrebe da se prijavljujemo Uredu za socijalnu i tražimo socijalnu pomoć pošto je moj otac sudjelovao u mom odrasatnju i zajedno s majčinom plaćom mogli smo osigurati pristojan život.

 

Samohrani roditelj je po zakonskoj definiciji samo ako je drugi roditelj pokojan, nestao ili nije sposoban obavljati roditeljsku skrb.

 

Vi mislite da ćete negdje izvući neku potvrdu, i ostvariti nezasluženu beneficiju - ali razmišljate li o mogućim poslijedicama?

 

To je kazneno djelo, ovisno o definiciji (davanje lažnog iskaza ili krivotvorenje isprave, stjecanje bez osnove, itd...). Nije šala.

U državi kojoj fali novaca za sve i sva, mislite da vas neće naći sada kada je sve 'umreženo?

 

Ne vidim razloga da se javno ne objavljuju primatelji svih mogućih beneficija, dotacija, socijalnih davanja...

 

Državne službe lako bi mogle kazneno ganjati vašeg oca . Što nije neuobičajeno, u nekim državama to ide automatizmom. A kad se istina otkrije, onda bi mogla vama ići kaznena prijava i obaveza vraćanja stipendije i drugih tako stečenih povlastica.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako dijete koje živi samo sa majkom nije dijete samohranog roditelja onda ja stvarno neznam što je, ali uredu.

Uglavnom Felix krajnje bezobrazno ste me napali kao da sam zadnji kriminalaca koji pokušava ukrasti novac državi na račun svoje nesreće, a ne dobiti stipendiju i uložiti u svoje obrazovanje. Ubuduće budite malo pristojniji kada su u pitanju ovako osjetljive teme jer nisu svi ovoliko tolerantni kao ja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dragi Micko97, Felixx vam je objasnio što po zakonu znači biti samohrani roditelj. Dokle god i drugi roditelj sudjeluje u vašem „hranjenju“, ovaj prvi nije i ne može biti „samohrani“.

I, bolje vam je da vas Felixx napada kao kriminalca (iako ja to tako nisam shvatila), nego da to krene činiti država, posljedice bi bile daleko gore od povrijeđenog ega.

 

Niste dijete samohranog roditelja i nemate pravo na takvu potvrdu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uglavnom Felix krajnje bezobrazno ste me napali kao da sam zadnji kriminalaca koji pokušava ukrasti novac državi na račun svoje nesreće, a ne dobiti stipendiju i uložiti u svoje obrazovanje.

 

Dobili ste vrlo pristojan odgovor, i upozorenje da bi se to što pokušavate moglo progoniti - čak moguće i kao kazneno djelo . Ako ne vjerujete, proučite malo Kazneni zakon.

 

Vi niste zakinuti za neko važno pravo, nego tražite specijalnu povlasticu - studij na prvatnom faksu.

Mnoga djeca, čak i ona koja žive sa oba roditelja, nemaju priliku studirati na 'običnom', državnom faksu, a ne da traže priliku na privatnom. Vi sigurno ne spadate u donju trećinu po socijalnom statusu.

 

 

Ubuduće budite malo pristojniji kada su u pitanju ovako osjetljive teme jer nisu svi ovoliko tolerantni kao ja.

 

Za ovo bih vam negdje drugdje dao takav odgovor da bi se spustili na Zemlju.

Ali ovdje je dovoljno da dam ovaj link:

Urban Dictionary: Special Snowflake Syndrome

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 7 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija