Jump to content

Dug po osnovu najamnine


ggrof

Preporučene objave

Poštovani,

 

molim vas za savjet u svezi nepodmirene najamnine od podstanara. Nažalost, nismo napravili ugovor o najmu, bilo je na kraći period, imao sam povjerenja u tu osobu, usmeni dogovor itd. na kraju se ispostavilo drugačije i ta osoba mi je sada dužna. Stan inače nije moj, nego meni bliske osobe i ja sam ga izdao na svoje ime za tu osobu i samim tim je problem veći jer ja dugujem toj trećoj osobi a od toga nemam ništa, samo problem. Ja sam u kontaktu sa tim podstanarom i više mi je puta u mailu obećao platiti, priznao dug, prihvaća obvezu i iznos koji treba platiti međutim ništa od toga. Uvijek piše platit će i ništa više od toga a sve se evo odužilo, i nemam više strpljenja. Pitanje: može li se taj podstanar nekako tužiti na osnovu mailova i njegovog priznanja da je dužan?

 

Hvala puno na bilo kakvom savjetu, lijep pozdrav svima!

uređeno: od Matrix
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A imate li kakvu pisanu punomoć ili ugovor sa vlasnikom nekretnine?

Hvala na odgovoru! Nemam nikakvu punomoć niti ugovor sa vlasnikom nekretnine, to je moj rođak. On razumije da ovaj podstanar ne želi platiti. Ali meni je krivo i želim da plati jer me molio da iznajmim i onda me je prevario, i sad pravi budalu od mene. Platiti će govori i ništa ne poduzima jer smatra da mu ne mogu ništa. Zato i pitam mogu li podstanara tužiti na osnovu njegovih mailova u kojima priznaje dug ali ga ne podmiruje, imam i neke svjedoke koji poznaju podstanara i cijelu situaciju oni bi mogli sve potvrditi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

o kolikom se uopce iznosu radi?!

 

pitanje je, isplati li vam se uopce isto uz troskove odvjetnika. a i ako presudu dobijete (nakon koliko godina...) - pitanje je naplativosti od istoga (ima li primanja, je li u blokadi, znate li uopce njegove podatke za pocetak!?!)

 

s time da se isti moze i inatiti, pa vas (ili vlasnika) temeljem iste tuzbe koju podnesete protiv njega prijaviti poreznoj upravi radi ne prijavljivanja podstanara... - za sto je minimalna kazna 5000 kn...

 

ali uvjek mozete pokusati dopisom prema istome da vam isplati najamninu u roku 15 dana ili ce te ga u protivnome tuziti cime ce te mu proizvesti dodatne troskove odvjetnika...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja Vam također savjetujem da se posavjetujete s odvjetnikom da pošalje opomenu neplatiši, ali u suradnji s njim odvagnite isplati li Vam se, u slučaju neodazivanja, ići u sudsku parnicu radi utvrđivanja postojanja ugovornog odnosa i isplate (postoje li svjedoci ili neke druge isprave koje bi svjedočile o postojanju ugovora između Vas i sl.)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija