Jump to content

neplaćeni dopust


anton887

Preporučene objave

moli se savjet....u slučaju neplaćenog dopusta članak spominje kategoriju radnika koja se ima pravo vratiti na poslove do trenutka kada su išli na neplaćeni dopust: 

Nakon proteka rodiljnog, roditeljskog, posvojiteljskog dopusta, dopusta radi skrbi i njege djeteta s težim smetnjama u razvoju te mirovanja radnog odnosa do treće godine života djeteta sukladno posebnom propisu, radnik koji je koristio neko od tih prava ima pravo povratka na poslove na kojima je radio prije korištenja toga prava, a ako je prestala potreba za obavljanjem tih poslova, poslodavac mu je dužan ponuditi sklapanje ugovora o radu za obavljanje drugih odgovarajućih poslova, čiji uvjeti rada ne smiju biti nepovoljniji od uvjeta rada poslova koje je obavljao prije korištenja toga prava.

da li u ovu grupu spadau i radnici koji su svojevoljno podnijeli zahtjev za neplaćeni dopust npr. zbog odlaska u inzemstvo, školovanja i slično da se imaju pravo vratiti na dotadašnje poslove, ili se to isključivo odnosi na gornju skupinu radnika, a ovi drugi nemaju toliko pravo vraćanja na prethodne poslove?

puno hvala 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija