Jump to content

Zlouporaba kreditne (American) kartice


Fojka

Preporučene objave

Pozdrav svima, nadam se da mi mozete pomoci. Prije mjesec/mjesec pol, nasla sam American karticu. Po imenu s kartice, preko drustvenih mreza sam pokusala kontaktirati vlasnicu, no ispostavilo se da nije bila nicija. Prvi put sam njome u ducanu provukla 20ak kn, iz ciste znatizelje! Nekoliko dana poslije toga, sam opet u vise navrata njome kupila odredjene stvari u ducanima. Cjelokupni iznos je oko 1500,00 koliko se sjecam, mozda malo vise, mozda malo manje, nisam vise sigurna. Nakon 2 tjedna sto je kartica bila kod mene, odlucila sam je baciti. Otputovala sam iz Hrvatske u medjuvremeno, i vracam se tek za nekoliko mjeseci. Prije dva dana, moja sestra je bila pozvana u policijsku postaju kako bi dala iskaz (napominjem, po kamerama s videonazdora, krim policajac/inspektor, prepoznao je moju sestru jer se znaju otprije, pa joj je uputio poziv da dodje u policiju). No, da stvar bude gora, djelo sam pocinila ja, ne sestra, sto su na kraju i uspjeli shvatiti u postaji, pomijesali su nas. Ona je potpisala neki dokument, a meni je poruceno da im se javim u postaju kad se vratim nazad s puta. Takodjer, receno joj je da necu imati nikakvih problema ako sve priznam. Ovo je glupo djelo napravljeno iz cistog hira i znatizelje, a ja se jako bojim! Da li postoji kakva mogucnost nagodbe ili sl.? Ne zelim imati nikakve potvrde o kaznjavanju! Dosad nikad nisam bila kaznjavana, cisto mi je sve. Sto se moze uciniti? Da vratim potroseni iznos? Nije mi jasno, ako je tako “strasno”, valjda bi odmah u policiji rekli da se vratim u Hrvatsku, a ne cekali moj povratak. Koliku kaznu mogu dobiti? Ili je ovo samo “opomena”? Molim vas za pomoc, hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gotovo sigurno ćete biti terećena za kazneno djelo računalne prijevare iz čl. 271. KZ-a, za čiji osnovni oblik je zapriječena kazna zatvora u trajanju od 6 mjeseci do 5 godina.

Ukoliko vam je to prvo kazneno djelo, uz priznanje, kajanje i vraćanje otuđena novca stvarnom vlasniku, DORH će to najvjerojatnije riješiti putem kaznenog naloga (sa uvjetnom osudom, moja procjena 6 mjeseci uvjetno na godinu dana), što ukratko znači da oni sudu u optužnici predlažu izdavanje naloga, sud, ako se s time složi, izdaje nalog, vi mu ne prigovarate (iako imate to pravo) i protekom 8 dana od dostave naloga, isti postaje pravomoćan te priča završava.

Druga opcija je primjena načela oportuniteta (svrhovitosti) i donošenje rješenja o uvjetnoj odgodi od kaznenog progona tako dugo dok ne vratite novac, no za donošenje spomenutog rješenja, potrebna je suglasnost žrtve. Plus pojedina DO-a nisu baš sklona toj opciji, čak i kad ima uvjeta.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Koliko sam uspjela shvatiti, ako se zrtva usuglasi, moguce je samo vratiti pocinjenu stetu,novac odnosno? Bez ikakve kazne, uvjetne?

Ukoliko dodje do uvjetne kazne, zanima me da li cu citav zivot imati potvrdu da sam kaznjavana? Odnosno, kada dodjem do situacije da poslodavcu nosim potvrdu o nekaznjavanju, da li ce biti zabiljezen pocinjen slucaj? Hvala puno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 14 sati , Fojka je napisao:

Hvala na odgovoru. Koliko sam uspjela shvatiti, ako se zrtva usuglasi, moguce je samo vratiti pocinjenu stetu,novac odnosno? Bez ikakve kazne, uvjetne?

Ali i državni odvjetnik treba ići putem načela svrhovitosti. U tom slučaju, nema kaznenog progona.

prije 14 sati , Fojka je napisao:

Ukoliko dodje do uvjetne kazne, zanima me da li cu citav zivot imati potvrdu da sam kaznjavana? Odnosno, kada dodjem do situacije da poslodavcu nosim potvrdu o nekaznjavanju, da li ce biti zabiljezen pocinjen slucaj? Hvala puno

Potvrda da se ne vodi kazneni podtupak, po pravomoćnosti osuđujuće presude, biti će čista, a to je ono što se još naziva potvrda o nekažnjavanju i većinom se traži kod apliciranja na radna mjesta.

Izvadak iz kaznene evidencije (KE) ili popularno zvan "dosje" će biti čist nakon nastupa rehabilitacije, a koja bi u vašem slučaju iznosila 3 godine od isteka roka provjeravanja (koji bi najvjerojatnije bio godinu dana). Spomenuti Izvadak se rijetko traži kod zaposlenja, većinom prilikom ulaska u sigurnosni sustav te OSRH/redarstvo, a tamo, pretpostavljam, nećete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam jos par nedoumica! Zanima me da li mogu dobiti kaznu zatvora za ovo? Ili makar novcanu kaznu (bez obzira sto cu vratiti spomenuti dug)? Strah me, ne zelim iza resetaka. Takodjer me zanima, ukoliko dobijem uvjetnu, da li cu moci normalno raditi na radnom mjestu kada se vratim u Hrvatsku? Odnosno, je li dozvoljeno raditi sa uvjetnom kaznom? Zanima me da li cu trebati obilaziti sudove? Postoji li sansa da ce zrtva podici privatnu tuzbu? Zasto su mojoj sestri rekli sve, a niko mene ne zove? Na drugom kontinentu sam, zasto preko nje cekaju moj dolazak u RH? Malo mi je sve sumnjivo/zbunjujuce. Jos jedno, meni najvaznije pitanje, u slucaju da se zrtva usluglasi, kolika je vjerojatnost da se drzavni odvjetnik takodjer usuglasi te da se odustane od kaznenog progona? Milijun pitanja, znam, jednostavno mi treba pomoc jer nisam bas educirana o ovakvim stvarima! Mozete mi reci koji je najgori moguci scenarij koji se moze dogoditi? Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uh, koliko pitanja, osjećam se kao političar pred izbore. :-) Ajmo redom...

prije 3 sati , Fojka je napisao:

Zanima me da li mogu dobiti kaznu zatvora za ovo? Ili makar novcanu kaznu (bez obzira sto cu vratiti spomenuti dug)? Strah me, ne zelim iza resetaka.

Vi mislite da ćete u zatvor za soma i pol kuna? Nema šanse, tim više jer vam je ovo prvo kazneno djelo, ako sam vas dobro shvatio, sankcija bude bila uvjetna osuda, novac budete dužna vratiti i to bude to, u najgorem scenariju. Nemojte izvlačiti zaključke temeljem američkih TV serija i filmova.

prije 3 sati , Fojka je napisao:

Takodjer me zanima, ukoliko dobijem uvjetnu, da li cu moci normalno raditi na radnom mjestu kada se vratim u Hrvatsku? Odnosno, je li dozvoljeno raditi sa uvjetnom kaznom?

Zavisi gdje točno radite, jer postoje određeni poslovi, glede kojih poseban zakon regulira kako uvjete, tako i prepreke za zasnivanje/ostanak na tom radnom mjestu.

Ako se ne radi o tim poslovima, problema ne bude bilo.

prije 3 sati , Fojka je napisao:

Zanima me da li cu trebati obilaziti sudove?

Možda da, možda ne.

Ako se DO odluči za primjenu načela svrhovitosti, nema progona, sve ostaje na razini DORH-a. Ako odluči ići u progon, osobno smatram da će to riješiti s nalogom, gdje opet nećete morati pred sud (osim ukoliko prigovorite nalogu).

prije 3 sati , Fojka je napisao:

Postoji li sansa da ce zrtva podici privatnu tuzbu?

Za što točno? U svakom slučaju, biti ćete dužna naknaditi štetu žrtvi, tako da tu nema više rezona za ikakvim postupkom (osim možda kamatama, no to je toliko smiješna cifra da se faktički ne isplati).

Uz navedeno, ovo djelo se progoni po službenoj dužnosti, ne privatnoj tužbi, dakle jedini ovlašteni tužitelj je DO.

prije 3 sati , Fojka je napisao:

Zasto su mojoj sestri rekli sve, a niko mene ne zove?

Zato jer ne mogu sa sigurnošću znati da ste to vi, a i nije propisana procedura.

prije 3 sati , Fojka je napisao:

Na drugom kontinentu sam, zasto preko nje cekaju moj dolazak u RH?

Jel imaju drugu opciju u ovom trenutku?

prije 3 sati , Fojka je napisao:

Jos jedno, meni najvaznije pitanje, u slucaju da se zrtva usluglasi, kolika je vjerojatnost da se drzavni odvjetnik takodjer usuglasi te da se odustane od kaznenog progona?

Zapravo DO mora prvi odlučiti da ide tim putem, pa zatražiti suglasnost žrtve, a u praksi se baš i ne služe pretjerano tim institutom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kada uvjetna istekne, i prodje par godina, nemam nikakav dosje ni sl.? Takodjer, inspektori su rekli mojoj sestri da cim se vratim iz inozemstva, odem u postaju, i ako sve priznam, da nece nikakvih problema biti! Ne znam kako biste VI ovo prokomentirali? Koliko ce dugo trajati ovaj postupak? Koji je vas savjet meni? Da li se njima isplati dizati tuzbu protiv mene? Nisam se nikad susretala s nicim slicnim. Takodjer, citala sam ove dane da u slucaju gubitka kartice, banka klijentu nadoknadjuje stetu, odnosno “ukradeni” iznos. Naravno, bez obzira, ja cu dug podmiriti. Strah me da policajci ne dolaze doma traziti mene, jer zivim s roditeljima. Strah me da mi doma ne salju neke papire i sl. Strah me da se ne digne velika buka oko ovoga!! Strah me svega jednostavno. Zanima me da li ce ovo ostati tajna policije? Naime, znam par policajaca/inspektora u gradu, pa me strah da ne budu pricali okolo? Oprostite ako sam vas “masakrirala” s pitanjima, ali prvi put se nalazim u ovakvoj situaciji. Hvala vam, pomogli ste mi mnogo!

 

Jos jedno pitanje! Naime, ako vlasnik kartice “odustane” od svega, odnosno ako vratim novac, sto je ona duzna dalje raditi? Mogu li ja u ovoj situaciji, pokusati naci vlasniku preko drustvenih mreza, uplatiti joj novac i da prica bude zavrsena? Ili policija mora zavrsiti svoj posao? Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 4 minuta, Fojka je napisao:

Kada uvjetna istekne, i prodje par godina, nemam nikakav dosje ni sl.?

U slučaju osuđujuće presude i uvjetne osude, protekom 3 godine od isteka roka provjeravanja, nastupit će rehabilitacija i tada se po zakonu smatrate neosuđivanom osobom.

Prije 5 minuta, Fojka je napisao:

KTakodjer, inspektori su rekli mojoj sestri da cim se vratim iz inozemstva, odem u postaju, i ako sve priznam, da nece nikakvih problema biti! Ne znam kako biste VI ovo prokomentirali?

Znači da će se postupak maksimalno brzo provesti, jer neće biti nedoumica.

Prije 6 minuta, Fojka je napisao:

Koliko ce dugo trajati ovaj postupak?

To već spada u sferu vidovnjaštva, ako očekujete točnu brojku, no ono što mogu reći da bude išlo jako brzo.

Prije 7 minuta, Fojka je napisao:

Koji je vas savjet meni?

Budući sve priznajete, dođite čim prije doma, otiđite u postaju i ispričajte sve što ste rekla i ovdje.

Prije 8 minuta, Fojka je napisao:

Da li se njima isplati dizati tuzbu protiv mene?

Kod kaznenih djela koja se progone po službenoj dužnosti, nema pitanja da li se isplati, mora se sve obraditi i onda ili dići optužnicu ili odbaciti prijavu.

Prije 9 minuta, Fojka je napisao:

Takodjer, citala sam ove dane da u slucaju gubitka kartice, banka klijentu nadoknadjuje stetu, odnosno “ukradeni” iznos.

Ne uvijek.

Prije 10 minuta, Fojka je napisao:

Strah me da policajci ne dolaze doma traziti mene, jer zivim s roditeljima. Strah me da mi doma ne salju neke papire i sl. Strah me da se ne digne velika buka oko ovoga!! Strah me svega jednostavno.

Jel vidite da se "kriminal" ne isplati? :-)

Ajde dajte, pustite te strahove, niti ste prva niti zadnja osoba, koja je "pokleknula", a na lokalne "dušebrižnike" se nemojte obazirati. Ili mislite da su oni savršeni? Uh, u kakvoj biste zabludi bila.

Prije 12 minuta, Fojka je napisao:

Zanima me da li ce ovo ostati tajna policije? Naime, znam par policajaca/inspektora u gradu, pa me strah da ne budu pricali okolo?

Zakonski ne smiju o tome pričati. Da neki znaju pričati, znaju, ipak su ljudi u pitanju.

Prije 9 minuta, Fojka je napisao:

Jos jedno pitanje! Naime, ako vlasnik kartice “odustane” od svega, odnosno ako vratim novac, sto je ona duzna dalje raditi?

To ne utječe na činjenicu da je djelo počinjeno i posao se mora obaviti do kraja. Opcije sam vam već iznio i nema smisla da ih ponavljam.

Prije 9 minuta, Fojka je napisao:

Mogu li ja u ovoj situaciji, pokusati naci vlasniku preko drustvenih mreza, uplatiti joj novac i da prica bude zavrsena?

Na vašem mjestu to ne bih činio, jer se može zakomplicirati, pogotovo ako je druga osoba lako plašljiva, no u razgovoru na policiji slobodno napomenete kako ste spremna naknaditi svu štetu u roku odmah.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 54 minuta, Fojka je napisao:

Smatrate li da ce se optuznica protiv mene dignuti?

Sve sam već napisao, mislim da postoji solidna šansa za time.

Prije 50 minuta, Fojka je napisao:

Pod velikim stresom sam, bas bih pokusala naci djevojku preko facebooka, da joj makar za prvu ruku vratim novac, pa kad se vratim doma, odmah na policiju.

Još jednom - bolje ne, jer što ako se radi o plašljivoj osobi, pa ona to shvati kao neku prijetnju i prijavi? "Zakopat" ćete se još dublje. Možda ukoliko nađete njenu fizičku adresu, možete poslati pismo isprike, ali neposredan kontakt bolje ne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A joj, zamislite da naši političari i "poduzetnici" imaju vašu savjest? :-)

Kao što sam napisao, dvije najrealnije opcije su ili kazneni nalog ili oportunitet, a u oba slučaja nećete (fizički) na sud, što znači da neće ni biti rada za opće dobro.

Morate si skrenuti misli s ovoga, jer po viđenome ovdje - to će vas izjesti. A nije vrijedno, vjerujte mi, imovinski delikti su najbenigniji od svih (osim nekih ekstrema), jer sretan je čovjek koji svoje grijehe može platiti novcem i ničim drugim.

Sretno i lijep pozdrav...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Pozdrav, naime prije par dana mi je stiglo na kucnu adresu poziv od DORH-a vezano za moj slucaj, naravno radi se o pozivu na sud. S obzirom da sam ja u inozemstvu, mama nije mogla potpisati umjesto mene, pa ce poslati poziv ponovno u za par mjeseci kad se vratim da ja osobno potpisem. Zanima me koliko max bih mogla platiti sudske troskove? Ne znam kako to ide, nije bas da cu obilaziti sudove jer se radi o “glupom” slucaju gdje cu sad odmah prvi put priznati sve sucu... Molim vas savjet kao i sto da radim, kako da se ponasam u sudnici i sl... Uzas me strah!! Hvala!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ste nezaposleni, tražite da Vas sud oslobodi plaćanja troškova, priznajte sve, pokajte se, recite da ste ili ćete vratiti novac i to je to. U kaznenom postupku troškovi nisu tako značajna stvar, može to biti tek nekoliko stotinjaka kuna u paušalnom iznosu, više se trebate brinuti koja će Vam kazna biti izrečena, vjerojatno uvjetna ili rad za opće dobro na slobodi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po vasemu misljenju, moze li doci do nacela oportuniteta? Sto se tice kazne, smatrate li da bi prije mogla biti uvjetna kazna s obzirom da sam nekaznjavana? Hvala

 

Prethodno sam napisala kako mi je na kucnu adresu stigla nekakva omotnica od DORH-a koju treba potpisati, no kako mene nema u Hrvatskoj, nitko od mojih ukucana je nije potpisao. Mislite li mozda da se radi o kaznenom nalogu ipak, a ne o pozivu na sud? Po prethodnim objavama i pitanjima po gospodinu korisniku G-manu, ipak mislim da je ovo ipak kazneni nalog. Molim vas misljenje. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pismeno od drzavnog odvjetnista. Znam da je “nezgodno” bilo sto vas vise pitati, ali smatrate li po nekoj vasoj pretpostavci i po prethodno napisanomu, o cemu bi se prije moglo raditi? Hvala puno.

 

Takodjer, ako se radi o razgovoru u drzavnom odvjetnistu, mozete mi dat nekakav savjet? Zbilja se bojim jer se nisam nikad s nicim slicnim susrela... Ne znam kakav ishod ocekivati... Smatrate li da moze doci do novcane kazne? I kolika bi bila? Hvala vam puno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 34 minuta, Fojka je napisao:

Pismeno od drzavnog odvjetnista. Znam da je “nezgodno” bilo sto vas vise pitati, ali smatrate li po nekoj vasoj pretpostavci i po prethodno napisanomu, o cemu bi se prije moglo raditi? Hvala puno.

Teško je anticipirati, jer šanse za jednu od dvije varijante su vrlo slične. Možda ipak 51:49 u korist ispitivanja.

Prije 21 minuta, Fojka je napisao:

Takodjer, ako se radi o razgovoru u drzavnom odvjetnistu, mozete mi dat nekakav savjet? Zbilja se bojim jer se nisam nikad s nicim slicnim susrela... Ne znam kakav ishod ocekivati... Smatrate li da moze doci do novcane kazne? I kolika bi bila? Hvala vam puno.

Nije vam to ništa strašno. Prije ispitivanja vas pouče o svemu što će se događati, postoji i mogućnost neslužbenog sporazumijevanja oko toga što ćete reći i kakve bi se sankcije mogle predlagati, jasno da je sa priznanjem sve puno lakše. A ako se odlučite braniti priznanjem, sve lijepo recite kako je bilo te izrazite spremnost za naknadom štete (to bi bilo dobro napraviti čim prije, ako je zbilja poziv u pitanju) i to bude to. Nikakav bauk.

Glede kazni, ako dođe do optuženja za računalnu prijevaru, sankcija bude gotovo sigurno uvjetna osuda uz obvezu naknade štete žrtvi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Pozdrav, evo opet mene! G-man, molim da mi vi date odgovor na sljedeca pitanja, jer sukladno odgovorima na prethodna pitanja, u vase znanje se najvise “ufam”.

Naime, kao sto sam vec napisala, braniti cu se priznanjem. Ukoliko dodje do uvjetne osude sa podmirenjem stete zrtvi, u kojem roku se steta treba podmiriti? Odmah po trenutku kada osuda postane pravomocna ili mogu u odredjenom roku? Cjelokupna steta je mozda oko 1500 kn, pa da li cu striktno trebati taj iznos podmiriti zrtvi, ili mozda cak vise?

Takodjer, da li cu trebati podmiriti kakve sudske troskove, dodatne troskove i sl.? 

Svaki savjet mi je dobrodosao, hvala unaprijed, 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 9 sati , Fojka je napisao:

Ukoliko dodje do uvjetne osude sa podmirenjem stete zrtvi, u kojem roku se steta treba podmiriti? Odmah po trenutku kada osuda postane pravomocna ili mogu u odredjenom roku? Cjelokupna steta je mozda oko 1500 kn, pa da li cu striktno trebati taj iznos podmiriti zrtvi, ili mozda cak vise?

Sud će presudom odrediti rok unutar kojeg ćete biti dužni vratiti otuđeni iznos, a rok počinje teći od pravomoćnosti presude. Na ovaj iznos, realno je očekivati rok za povrat od mjesec-dva-tri, ovisno o vašim financijskim mogućnostima.

Dužna ćete biti vratiti isključivo otuđen iznos, dakle spomenutih 1.500,00 kn, jer u kaznenom postupku nitko ne može "profitirati", no vodite računa da oštećenik može kroz parnični postupak potraživati i kamate, koje međutim neće iznositi neku preveliku cifru.

prije 9 sati , Fojka je napisao:

Takodjer, da li cu trebati podmiriti kakve sudske troskove, dodatne troskove i sl.?

O troškovima postupka odlučiti će sud u svojoj presudi, a u ovom slučaju, bez vještačenja i nekih posebnih troškova, izvjestan je paušal od nekih 500-1.000,00 kn, uz napomenu da vas sud može i osloboditi troškova ukoliko ste lošeg imovinskog stanja, što možete i sami predlagati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Pozdrav, evo opet mene. Vezano za moj slucaj, vec prethodno napisano, bila sam u inozemstvu dok je na kucnu adresu stigao sudski poziv, kojeg (LOGICNO) mi postar nije mogao osobno uruciti, tako da je doslo do “prisilnog” odvodjenja u prostorije MUP-a onog trenutka cim sam dotakla hrvatsko tlo. No, to je sada nevazno. Vazno je to da sam sve priznala i “branila” se priznanjem za pocinjeno kazneno djelo racunalne prijevare i “krivotvorenja” tudjeg potpisa. Iznos o kojem se radi ipak je 1900,00kn. Prethodno nisam kaznjavana, priznala sam djelo, izrazila kajanje, te navela cinjenicu da sam na razne moguce nacine pokusala kontaktirati zrtvu zbog kajanja i vracanja “duga”. Pretpostavljam da sada cekam sudski poziv ili rjesenje DORH-a? Molim vas za savjet, sto me ocekuje, kakav je najvjerojatniji ishod ovog slucaja? Hvala puno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Provucena je tudja kartica gdje se prilikom naplate u ducanu, na racun treba potpisati. Naravno, nisam ni pokusavala kopirati tudji potpis, vec sam samo posarala po racunu, ali ocito je da se to smatra pod kaznenim djelom krivotvorenja potpisa. Istrazitelj mi je takodjer rekao da moze doci do kazne, a i ne mora, odnosno, do “nacela oportuniteta”. Rekla sam sve kako je bilo, bez ikakvoga okolisanja, bez ikakve lazi, uz veliko kajanje i bez prisustva odvjetnika kojeg su mi mogli dodijeliti u tom trenutku. Nisam nikad kaznjavana niti je protiv mene ikada vodjen kazneni postupak, ne zelim za nesto sto sam ucinila iz ciste gluposti i nehaja, strogo ispastati. Molim vas recite mi vase stajaliste i moguce sankcije/kazne. Hvala puno

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Pozdrav, naime danas su me zvali na mobilni iz policijske postaje da dodjem ponovno na razgovor te su mi opet ponudili odvjetnika po sluzbenoj duznosti, sto sam ja odbila jer se “branim” priznanjem. Nije mi jasno zasto zovu kad sam vec bila na razgovoru. Ne znam sto ocekivati. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo je bilo ispitivanje “okrivljenika”, a prethodno je bilo ispitivanje “osumnjicenika”. Naravno, razgovor je protekao kao i prvi put, te mi je inspektor 5 puta postavio pitanje da li sam spremna stetu zrtvi podmiriti odmah (moj odgovor je bio potvrdan), zbog cega se nadam da ce najbolje mogucem ishodu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija