Jump to content

Građevinska dozvola i odobrenje susjeda


Korisnica2

Preporučene objave

Poštovani, 

molila bih savjet glede uvjeta gradnje obiteljske kuće. Naime, kupili smo građevinsku parcelu na kojoj je 1981. godine izgrađen samo temelj i priključak vode prema odobrenoj građevinskoj dozvoli, s tim da je tadašnji susjed potpisao odobrenje da se gradi na udaljenosti od 1m od njegove međe. Sada bismo mi nastavili gradnju na postojećim temeljima, ali sa umanjenom kvadraturom kuće od navedene u građevinskoj dozvoli iz 1981. pa ponovno pokrećemo zahtjev za izdavanjem nove građevinske dozvole. Budući da su se uvjeti o gradnji promijenili, može li nam sada susjed uskratiti pravo na gradnju zbog udaljenosti od 1m od njegove međe? 

Zahvaljujem na odgovoru,

lijepi pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana Korisnica,

Od 1981.g. promjenio se vlasnik Vaše sadašnje čestice zemlje, promijenio se Zakon o gradnji, promijenio se Prostorni plan, također Vi tražite izmjenu građevinske dozvole a pitate se može li sadašnji vlasnik susjedne parcele uskratiti pravo na gradnju zbog udaljenosti od 1m od njegove međe ?

Znači mislite da se sve može promijeniti ali susjedovo mišljenje ne ?

Lijep pozdrav

PS

Provjerite jeli je prijavljena i odjavljena gradnja građevinskoj inspekciji po staroj građevinskoj dozvoli, jer ako nije prijavljena gradnja temelja, vaš papir (stara građevinska dozvola) je nevažeći.

 

uređeno: od prof
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 12 sati , Korisnica2 je napisao:

Budući da su se uvjeti o gradnji promijenili, može li nam sada susjed uskratiti pravo na gradnju zbog udaljenosti od 1m od njegove međe? 

Prostorni plan vaše jedinice lokalne samouprave definira udaljenost od međa na kojoj i pod kojim uvjetima se može graditi tako da izjava od strane susjeda neće biti od utjecaja na izdavanje dozvole. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija