Jump to content

Otkazni rok, prekovremeni sati i oduzimanje godisnjeg odmora


Iva_zg

Preporučene objave

Pozdrav svima, 

Radim u jednoj privatnoj tvrtki vec 4 godine. Poslodavac nekad imati nerealne prohtjeve. Zbog moje  greške, oduzet mi je jedan dan godisnjeg odmora, prerpostavljam da za to nema pravo. Postavio je uvjet da je u narednih mjesec dana svaka subota radna i da nema izostajanja, ni slobodnih dana. Da li on nas moze prisiliti na to? U potrazi sam za novim poslom. Zanima me nako 4 godine radnog staza u toj firmi, koliko je moj otkazni rok?

 

Hvala na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Da ne otvaram novu temu, imam još jedno pitanje. 

Imam upit vezano za plaću. Zaposlena sam privatnoj firmi, u ugovoru o radu imam navedeno kolika mi je plaća. Konkretno radi se o neto plaći od 5000 kn. Zatražila sam povišicu plaće i dobila sam aneks ugovora na neto plaću od 6000 kn. Sad mi je poslodavac rekao da će mi smanjiti plaću na staro, konkretno na 5000 kn. Ja nisam potpisala nikakav ugovor nakon onog aneksa ugovora o većoj plaći. Također, na banci sam isplatu dobivala od 3 dijela, 5000 kn plaće, 360 kn prijevoza i 640 kn nagrade za rad, čime sam dobila ukupan iznos od 6000 kn. Da li je poslodavac u pravu i da li mi može samo tako smanjiti placu i zašto takve uplate na 3 dijela?

Lp, Iva

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 9 sati , Iva_zg je napisao:

Sad mi je poslodavac rekao da će mi smanjiti plaću na staro, konkretno na 5000 kn. Ja nisam potpisala nikakav ugovor nakon onog aneksa ugovora o većoj plaći. 

Poslodavac Vam ne može jednostrano smanjiti iznos plaće, ako niste izmijenili tu spornu odredbu o plaći iz ugovora o radu na način da sklopite aneks ugovora o radu. Ukoliko Vam bude ponuđen aneks ugovora o radu, možete ga potpisati ako to želite, ali niste ga obvezni potpisati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija