Jump to content

asimicko

Preporučene objave

Pozdrav,

bila sam jedan od svjedoka kada je stric uslijed bolesti ali, pri zdravoj svijesti mojoj prijateljici pred 3 svjedoka usmeno izrekako kako "Ostavlja sve svoje".Stric je nepismen, ali smo isprintali Oporuku te naveli njegovu izjavu kako sve svoje ostavlja nećakinji, te naveli nekretnine na koje se to odnosi i prisutne svjedoke kao i datum potpisivanja. Stric je također oporuku ovjerio otiskom desnog kažiprsta, te smo mi kao svjedoci potpisali vjerodostojnost izjavljenoga. Oporuku smo umnožili po jedan primjerak svjedocima dok je original ostao prijateljici.

Tjedan dana nakon Oporuke stric je preminuo i nema izravne nasljednike (suprugu niti djecu),ima braću i njihovu djecu koji ne osporavaju oporuku, ostavinska rasprava još nije održana.

Da li je ova oporuka pravovaljana i provediva, te koja je procedura za ostavinsku raspravu, moramo li se mi kao svjedoci javiti nadležnom JB te priložiti primjerak oporuke?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija