Jump to content

lažna optužba


kresimir.brljak@kc.t-com.h

Preporučene objave

Što učiniti kad vas kupac lažno optuži da varate. Ja konkretno prodajem jaja za poslodavca, i kupac me je okrivio pred ostalim kupcima da varam  da podmećem manja jaja i da ih prodajem  pod veća. To je praktički nemoguće jer imam zaduženja po klasi jajeta i tako ih i prodajem preko fiskalne kase gdje je sve evidentirano. Pokušala sam objesniti kupcu ali uzalud. to je vrlo neugodna situacija i neznam kako se ponašati kad vas netko lažno optuži. Da li mogu kupca prijaviti, policiji ili pozvati tržnu inspeciju da napravimo isti tren inventuru ili sam osuđena  da trpim poniženja. 

Molim za bili kakav savjet. Hvala

uređeno: od kresimir.brljak@kc.t-com.h
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo je konkretno kleveta, čini mi se. U roku od 3 mjeseca od dana saznanja za djelo i počinitelja možete podići privatnu tužbu protiv počinitelja na kaznenom sudu, on može dobiti novčanu kaznu, a može Vam se i ispričati, pa da postupak završi. Međutim, svi Vaši drugi kupci koji su to čuli neće čuti tu ispriku, pa mi se čini da nema nekakve posebne vajde od tog postupka, osim ako se Podravski list ne zainteresira za priču ;)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Treba imati na umu i obvezu poslodavca, koja derivira iz čl. 7. st. 5. Zakona o radu -

"Poslodavac je dužan zaštititi dostojanstvo radnika za vrijeme obavljanja posla od postupanja nadređenih, suradnika i osoba s kojima radnik redovito dolazi u doticaj u obavljanju svojih poslova, ako je takvo postupanje neželjeno i u suprotnosti s ovim Zakonom i posebnim zakonima".

Prijavite takvog "zahtjevnog" kupca poslodavcu, pa neka on to riješi s njim. Uostalom, ako kupac sumnja u kvalitetu proizvoda kojeg prodajete, uvijek postoji mogućnost da svoj novčanik odvede negdje drugdje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija