Jump to content

Zatvorska kazna


Tiffany

Preporučene objave

Dobra vecer!

Imam nekoliko pitanja.. moj muz je 28.11.2014 sudjelovao u saobracajnoj nesreci u kojoj je preminula jedna osoba. On je kriv i prije par mjeseci donesena je odluka o kazni zatvora u trajanju jedne godine. Svaki puta kada bi poslali rjesenje on bi se imao pravo zaliti, sto je svaki puta i napravio ali sud nikad nije uvazio zalbu, nije nam jasno zasto onda ima pravo na zalbu ako oni nijednu nece uvaziti. Proslo je 5 godina i zanima me jel postoji mogucnost da to sve ode u zastaru? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 11 sati , Tiffany je napisao:

 Proslo je 5 godina i zanima me jel postoji mogucnost da to sve ode u zastaru? 

Nema gotovo nikakve šanse da se to desi, na ovakve stvari se jako pazi, kada su u pitanju kaznena djela. Kod prekršaja možda ima "zaboravnosti" ponekad, ali kod kaznenih djela ne.

I kako Sivko veli, žalba je pravo, ali ne pravo koje garantira uspjeh u vidu dobivanja odluke koju stranka priželjkuje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ono što suprug u ovom trenutku može koristiti jesu pravo na odgodu izvršenja kazne zatvora ako postoje razlozi za odgodu (obveze uzdržavanja, rođenje djeteta, liječenje od bolesti za čije liječenje nema uvjeta u zatvoru itd., sve je sadržano i postupak opisan u Zakonu o izvršavanju kazne zatvora), te nakon polovice izdržane kazne, tražiti uvjetni otpust (i naravno, pomilovanje od predsjednika RH, no u ovim uvjetima i s obzirom na kaznu, prije će kazna biti izdržana nego što će biti donesena odluka o pomilovanju).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Isto tako, treba napomenuti kako će u ovim uvjetima u kojima se cijela zemlja nalazi, i izvršavanje kazni zatvora biti stavljeno na čekanje neko vrijeme, jer tek ako u zatvorima izbije epidemija, gdje će se osigurati samoizolacija uz vrlo poznate nam probleme sa smještajnim kapacitetima u zatvorskim ustanovama, koji su najmanje upola nedostatni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija