Jump to content

Rad na određeno umjesto osobe na bolovanju koja je preminula u međuvremenu


Gvaka

Preporučene objave

Poštovani,

zaposlio sam se u firmi gdje sam dobio ugovor na određeno na 6 mjeseci gdje sam zamjena osobi koja je na bolovanju. Ugovor ističe za par mjeseci i saznao sam da je osoba koju mijenjam ovih dana preminula. Zanima me hocu li ja nakon isteka ugovora od 6 mjeseci dobiti otkaz s obzirom da osobe koju mijenjam vise nema ili mogu automatski s obzirom na okolnosti dobiti ugovor na neodređeno? Puno Vam hvala na odgovoru.

uređeno: od Gvaka
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ugovor je na razdoblje od 6 mjeseci. Za posao je raspisan natječaj na određeno vrijeme. Kad sam potpisivao ugovor onda sam saznao na koji vremenski rok će biti. Osoba koju mijenjam je preminula prije nekih tjedan dana i ne znam sto ce biti kad mi službeno istekne ugovor, hoće li ga produžiti ili ne ili će raspisati novi natječaj ili mi neće ni produžiti ugovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kada su već bili objavili natječaj, vjerujem da imaju tu zakonsku obvezu tj. da su dužni oglasiti potrebu za zapošljavanjem. Tako da je opet nužno raspisati natječaj i to ovaj put za posve nove potrebe tj. neodređeno radno vrijeme, radi popunjavanja slobodnog radnog mjesta. Ovo ne znači da Vas ne mogu primiti po tom natječaju, ali formalno moraju poštovati propisanu  proceduru za zapošljavanje. Ukratko, nema ˝pretvaranja˝ ugovora sa određenog na neodređeno radno vrijeme po ˝automatizmu˝.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možda ne bi bilo loše da se informirate kod poslodavca o budućnosti tog radnog mjesta tj. kada možete očekivati raspisivanje natječaja s obzirom da imate informaciju da je osoba na čijoj ste zamjeni nedavno preminula. To bi Vam moglo biti dovoljno da iz samog kontakta vidite koje su mu namjere s tim radnim mjestom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Puno hvala. Još samo jedno pitanje, u slučaju da oni npr. kroz 10-ak dana raspišu natječaj na neodređeno, ostajem li ja na tom radnom mjestu do završetka natječaja i izbora kandidata ili meni raspisivanjem natječaja raskidaju taj ugovor koji sam imao i daju mi otkaz?

uređeno: od Gvaka
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Može natječaj čak biti i raspisan prije isteka Vašeg ugovora i primljen netko drugi. Jer je prestala okolnost zbog koje je natječaj raspisan (zamjena radnika na bolovanju), a i piše da traje "najkasnije do...."....ne samo da nemate automatski pravo dobiti na neodređeno (ako ne mijenjate kolegu već tri godine ne znam otkud Vam uopće ideja o automatizmu), mogu Vam sutra (karikiram malo, ali u teoriji je moguće) dati otkaz. Iz mojeg iskustva i znanja biti će ovako: svakako će Vas zadržati do kraja ovog ugovora, pa polako raspisati natječaj, a Vama dati možda i novi ugovor koji će trajati "do završetka natječaja" ili slično, ako imaju drugog kandidata. Ako nemaju, imate šanse. Ali automatizam ne postoji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija