Jump to content

Molim objašnjenje


Luna33

Preporučene objave

Poštovani,

Imam pravomoćnu presudu po naplati nekih 15.000 eura.Osoba koja mi istu ima isplati umanjuje taj iznos za 40.000 tis.kn zbog postupka koji je vodio (jer se radi o odvjetniku)za spor nekretnine ,ali mom suprugu.Tvrdeći da je pistupak radio i u korist mog malodobnog djeteta te da meni kao majci želi svoj rad naplatiti u iznosu od 40.000 kn.Nigdje u papirima se ja kao stranka ne spominjem,a sam spor u tom postupku je završen prije 7god.Do tada nikada ništa od mene i nije potraživao dok nije ova moja ovrha došla njemu na naplatu.

Zanima me dali protiv istog mogu podignuti kaznenu prijavu zbog laži o nepostojećem dugu i koji je rok za podizanje iste.Ja nisam bila stranka u postupku niti je isti vođen u moje ime.

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam,pokušala sam ju naplatiti ali ne mogu jer je imovinu prebacio na bračnog druga.

Dužnik je lagao u dopisu mog odvjetnika tj.mene jer je ponudio iznos naplate koji je bio umanjen +umanjen za navodni/ne postojeći dug...te za naplatu ponudio iznos koji on može dati...koji je jako smješan

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imate ovršnu ispravu i pravo na prisilno namirenje sukladno Ovršnom zakonu, tako da on Vama nema što nuditi, niti se na to trebate osvrtati. Fokus bi Vam trebao biti naplata tog duga, a on neka se žali ukoliko smatra da ima nekakve osnove. Jeste pokušali dostaviti tu ovršnu ispravu Fini na provedbu ili poslodavcu, odnosno HZMO na provedbu? Ima li automobil u vlasništvu? Ili recimo vrjednijih pokretnina npr. na adresi gdje živi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 10 minuta, Luna33 je napisao:

Jedino pokretnine koje koristi u obiteljskoj kući ,koja isto nije na njemu.

Slobodno možete preko suda podnijeti prijedlog za provedbu ovrhe na pokretninama. Nije bitno što su u tuđoj kući, a teret dokazivanja da to nisu njegove pokretnine, nije na Vama. Ovakva ovrha obično utječe da se pristupi dobrovoljnom podmirenju duga od strane dužnika, a iz razloga neugodnih iskustava koje donosi popisivanje i pljenidba pokretnina u samoj nekretnini. Sa ovim pokušajem ovrhe nemate što izgubiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pokretnine se ne mogu prodati ispod 1/2 prodajne cijene, a ako se ne uspiju prodati slijedi obustava postupka i vraćanje pokretnina. U pravilu se prodaju, jer pri pljenidbi Vi kao ovrhovoditelj birate predmete koji idu na dražbu, a onda ih je lako prodati u vrijednosti 1/2 prodajne cijene.

Također, trebate vidjeti, imate li uvjeta za pokretanje sudskog postupka, radi pobijanja pravnih radnji dužnika koje su počinjene na štetu Vas kao vjerovnika, jer navodite da je sva imovina na supruzi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija