Jump to content

Problem oko dokazivanja vlasništva


huskyCRO

Preporučene objave

Molim za pomoč i savjet moj brat se vodi kao vlasnik kuče od rođaka a postao je vlasnik kuče temeljem ugovora koji je ovjeren kod javnog bilježnika. Rođak je starija osoba bio je u nekim dugovima pa je trebao veči iznos novaca radi duga a pošto je imao preko 70 godina nije mogao dobiti kredit od 180 000 kn pa mu je brat na rođakov nagovor izašao u susret digao kredit u korist rođaka a ovaj zauzvrat bi ostavio kuču bratu.On sve godine stanuje u toj kuči. U međuvremenu je rođaku umrla supruga i on u zadnje vrijeme ne izvršava svoje obaveze plačanja režija i svi računi dolaze bratu na naplatu ako neplati dolaze prijetnje za ovrhu.Brat je pokrenuo sudski postupak s ciljem da ga nekako urazumi da plača račune ili da napusti kuču. Sud donosi presudu da ugovor nije pravovaljan da je fiktivan itd.u međuvremenu je brat našao drugog odvjetnika i uložio žalbu na presudu i sud može potrajati. Rođak dovodi razne žene kojima obečava da če ostaviti kuču koja nije njegova. Problem je sada u tome što starac od 80 godina ne želi plačati račune a sve dolazi bratu na naplatu. Brat je u 10 godina dao preko 50 000 kn što za legalizaciju što na dospjele neplačene račune od rođaka. Što sada brat može poduzeti da spriječi daljnje troškove na nekretnini.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ta kuća je u vlasništvu brata i na njegovo ime dolaze računi koje on podmiruje?  Ako je tako, neka odjavi sve usluge koje može odjaviti, a koje dolaze na njegovo ime. I naravno neka čuva dokaze o uplati računa koje je podmirio i koje će u buduće podmirivati, jer su isti vjerodostojne isprave, te kao takvi mogu poslužiti za pokretanje ovršnog postupka. Jedino treba paziti i pravovremeno ovršavati gospodina da se prekine zastara potraživanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da brat plača sve račune i ima ih kao dokaz za sudski spor stvar je u činjenici da taj rođak ima primanja oko 7000 kn mirovine a ne želi plačati režije. Rođak želi vratiti nekretninu u svoje vlasništvo a brat bi i pristao na tu opciju kad bi mu dotični podmirio sve troškove koje mu je prouzročio rođak međutim on nema novaca ni za burek a kamoli da mu vrati novce.Kuča se vodi na brata i pod hipotekom je zbog kredita od 180 000 kn. Brat trenutno nemože ništa zvao je i policiju oni kažu da nisu nadležni za takve stvari Hep neče isključiti struju. Naše sudstvo znamo  kojom brzinom riješava sporove bojim se da bi troškovi mogli premašti i vrijednost nekretnine ako se nešto ne pokrene.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija