Jump to content

Izmišljeni prekršajni nalog


DexTM

Preporučene objave

Poštovani,

 

Danas mi je stigao prekršajni nalog od PU Bjelovarsko-Bilogorske u kojem se navodi da sam:

  • 17.04.2020. na adresi VLAHE PALJETKA 2 u BJELOVARU, kao vozač automobila xx xxx xx registarskih oznaka, na zahtjev odbio dati vjerodostojne podatke o identitetu osobe kojoj sam dao na upravljanje svog vozila registarskih oznaka u vrijeme počinjenja prekršaja dana 29.0.1.2020
  • Obzirom da je u periodu 17.04.2020. bio lockdown, izvan prebivališta nisam ni bio tog dana (koje je 30km udaljeno od Bjelovara), a u samom Bjelovaru nisam bio 4 ili 5 godina
  • Vrtim sada film i sjećam se da sam početkom godine zaprimio kaznu za brzinu (uslikan kamerom) na području PU Bjelovarsko Bilogorske. Nisam siguran koji je datum, ali po izvodima računa kazna je plaćena 21.02.2020. što bi moglo odgovarati kazni nastaloj 29.01.2020
  • Uz kazne uvijek stiže onaj papir na kojem se navodi identitet osobe koja je upravljala vozilom, ukoliko ta osoba nije vlasnik vozila

 

Što se ovdje dogodilo? Oni su očito zaprimili uplatu kazne, u suprotnom bih dobio obavijest da se kazna mora platiti. Cijela situacija po kojoj su oni ustvrdili da sam ja odbio dati podatke o identitetu vozača na dan prekršaja je izmišljena, jer ja tamo uopće nisam bio. Štoviše, dan ranije sam putovao u Zagreb te su me na ulazu i izlazu iz PU Bjelovarsko-Bilogorske legitimirali zbog procesa provjere propusnice, pa me nisu ispitivali o identitetu osobe koja je upravljala vozilom 29.01.2020.

Kako reagirati na ovo? Da li je ovo "ako prođe, prođe" situacija? Uostalom, od kada je obavezno navoditi identitet vozača? Nekoliko puta sam plaćao kaznu i uvijek je po defaultu bilo da sam ja vozač kao vlasnik vozila. Nikada nikakvih problema nisam imao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Adresa je sjedište PU BJ,tamo je pisan nalog a i njima su trebao javit podatke.Davnih godina je počelo dostava podataka.

Ako si dobio obavijest o prekoračenja brzini i uplatio 50% kazne trebao si to i njima dostavit da riješe predmet.Ako nisi dogodilo se to što se dogodilo jer je takvo postupanje.

Sve ti je bilo veoma jasno napisano na obavijesti.Ili platit 50% i uplatnicu poslat njima ili javit podatke o vozaču.

Sad ćeš u prigovoru sve opisat.Da si dobio obavijest,platio kaznu ali zaboravio poslat uplatnicu.I uplatu kopirati i priložiti uz prigovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija