Jump to content

Ostavinska rasprava


Marko_zg1

Preporučene objave

Pozdrav,

Preminuo mi je djed, njegovi nasljednici su moj otac i stric. Kuća u kojoj je djed živio moj bi mi otac darovao, a stričevu polovicu bih otkupio.

Može li se na ostavinskoj raspravi moj otac odreći te nekretnine u moju (unuk) i stričevu korist te zatim s stricem sklopiti kupoprodajni ugovor ili mi mora otac nekretninu darovati ugovorom?

Hvala, Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Vam na odgovoru, još jedno pitanje imam.

Kako će to onda sve ići na 1/2, onda se treba čekati Rješenje o nasljeđivanju kako bi mi otac darovao nekretninu, a sa stricem sklopio kupoprodajni ili se može taj dan sve na raspravi riješiti (uz uvjet da je dogovoreno sve s raspodjelom te se neće ići s solucijom na prigovor)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vidio sam da ako mi otac daruje nekretninu da mogu moj brat i sestra traziti svoj nuzni dio nakon njegove smrti. Zanima me sljedece, mogu li sklopiti kupoprodajni ugovor o prodaji nekretnine s ocem i stricem i da se u ugovoru navede da cu ocu dati novac u gotovini 15.000 kn, a stricev dio od 500.000 kn cu platit iz stambenog kredita? Je li to izvedivo u praksi i hoce li biti sve ok s pravne strane (jer oba imaju 1/2 vlasnistva), s tim da placam porez na promet nekretnina u trzisnoj vrijednosti nekretnine?

Ako je to moguce onda danas-sutra brat i sestra ne mogu nista potrazivati po toj nekretnini?

Nazalost ne mogu sklopiti ugovor o uzdrzavanju jer banka ne prihvaca teret radi kredita.

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 1 minutu, Marko_zg1 je napisao:

Zanima me sljedece, mogu li sklopiti kupoprodajni ugovor o prodaji nekretnine s ocem i stricem i da se u ugovoru navede da cu ocu dati novac u gotovini 15.000 kn, a stricev dio od 500.000 kn cu platit iz stambenog kredita?

Vi stvarno namjeravate platiti navedene iznose ili? I da li oni žele s Vama sklopiti ugovor o kupoprodaji?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 7 minuta, Borbena7 je napisao:

Moguće je, jer otac i stric slobodno raspolažu svojim vlasništvom, pa Vam ga tako mogu i prodati, te brat i sestra nemaju ništa sa Vašom (kupljenom) imovinom na ovaj način.

U redu, hvala Vam, znaci ne moze nitko osporavati cijenu s ocem i cijenu s stricem, ako sam se tako s njima dogovorio i njima to odgovara?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija