Jump to content

Trošak ovršnog postupka


Adacta adacta

Preporučene objave

U ovršnom postupku koji se vodio dosta dugo, novi ovrhovoditelj je pokušao novu ovrhu koja je žalbom odbijena, te je  u rješenju suda navedeno da ovrhovoditelj u roku od 8 dana plati ovršeniku troškove žalbenog postupka. 

Ovrhovoditelj ima broj računa i naziv banke jer  ga je i naveo prilikom prjedloga za ovrhu.           Treba li ovrhovoditelju poslati ili je on dužan pronaći račun ovršenika. 

I prilikom tog  postupka koji je trajao 3 godine, nakupili su se troškovi na strani ovršenika. Može li ih ovršenik zatražiti i kako prjedlogom ovrhovoditelju ili sudu. 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Borbena7 je napisao:

Ovrhovoditelji sam treba potraživati potrebe podatke za podmirenje duga. Ima li ovršenik dokaze o svojim nastalim troškovima?

Ovršenik ima dokaze od advokata, kojem je dao punomoć da postupa u tom ovršnom postupku koji je trajao 3 godine, te su  nastali troškovi odvjetnika koji je postupao u tom postupku. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 18 minuta, Borbena7 je napisao:

Kada je ovršenik potraživao troškove na ime žalbe, tada nije potraživao ove ostale troškove? Nadalje, kada je ovršenik zaprimio ovu odluku drugostupanjskog suda o žalbi?

23.032021 je zaprimio odvjetnik ovršenika u p. P. Pretinac. Žalba je predana prije više od 2 godine.  Sam odvjetnik zahtjeva da ovrhovoditelj plati troškove postupka tj., odvjetničke troškove u tih 2 godine. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija