Jump to content

Imam jedno pitanje


anonimno

Preporučene objave

2000. godine zbog uvodjenja u suposjed trebala sam uplatit polog od 3 000 kn sudu. Predmet je završen u moju korist i sada bih trebala podignuti novac. Moj odvjetnik mi je ranije rekao da se obračunava kamata obzirom da je prošlo 6 godina medjutim sada mi kaže da nemam pravo na kamatu.

Da li se uopće obračunavaju kamate u tom slučaju?

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

s druge strane, kamate se zaračunavaju u dva slučaja. prvi - kada je to ugovoreno (krediti i sl.) i drugi - kada to kaže zakon (kao svojevrsnu, hajmo reći kaznu) - to je kad ja morm platiti do prvog, ali ne platim, pa mi se onda zaračunavaju kamate u tom razdoblju.

ovdje bi, naravno eventualno moglo doći u obzir ovo drugo. kažem eventualno, jer držim da ne bi moglo, pošto je pretpostavka za zakonske kamate da je rok za isplatu prekoračen, ili je trežbina iz koje kamata proizlazi temeljana na protupravnom činu.

ako sud nije sebi samome dao rok (ili ako takav rok nije izričito naveden u zakonu), a očito je da se ne radi o ničemu protupravnom, jer ste dali polog, držim da nemate pravo na kamatu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru.

Taj novac sam tribala uplatit kao garanciju u privremenoj mjeri u kojoj me je sud vratio u kuću iz koje sam bila izbačena. Kako se parnica završila u moju korist kad sam sa odvjetnikom razgovarala oko povraćaja troškova on mi je obračunao da mi sud ima vratiti 5 000 kn. Medjutim sada kaže da nemam pravo na kamatu.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija