Jump to content

Neobavjestavanje o pokretanju zalbe na presudu


PetraBud

Preporučene objave

Postovani, 

26.12.2017. pokrenut je postupak na opcinskom sudu protiv mene u kojem sam optužen za narusavanje javnog reda i mira. Donesena je oslobadjajuca presuda u moju korist.

24.03.2021. na sustavu e-gradjanin (u koji sam slucajno usao) stoji poruka da postoje promjene u postupku, 31.03.2021. navedena je ista stvar. Tek u razgovoru sa sluzbenicom s visokog prekrsajnog suda u Zagrebu saznajem da je postupak jos aktivan zbog zalbe tuzitelja (policije).

Zanima me kako je moguce da je postupak ponovno aktivan a da ja nisam o tome bio obaviješten? Jesu li narusena moja prava, mogu li se zaliti ili traziti uvid u sluzbeni spis? Također, postoji li mogućnost zastare? 

Unaprijed Vam hvala

uređeno: od PetraBud
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala vam. 

Muci me to sto je u prijedlogu navedeno da sam narusavao javni red i mir na nacin da sam upozorio gosta da izadje iz objekta, tj. obavljao sam svoj posao (clanak 6. 1. Zakon o prekrsajima protiv javnog reda i mira, a kaznjivo po clanku 6.stavku 2 citiranog zakona).

U optužnom prijedlogu nadalje stoji da sam gostu nanio lakse tjelesne ozljede, kao i on meni, sto je evidentirano. Gost je bio alkoholiziran, ja nisam. Sad me zanima moze li me on privatno tuziti radi laksih tjelesnih ozljeda ukoliko nova presuda dodje negativna za mene ili to moze napraviti u bilo kojem trenutku, bez obzira na novu presudu suda? Postoji li zastara u tom slučaju? 

Takodjer, kazna propisana je 350 DEM, moze li je VPSRH povecati ili je to max iznos? 

Oprostite na dugom postu, nadam se da sam bio jasan.. 

Samo jos da nadodam da je optužni prijedlog od strane policije. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako sam dobro shvatio, policija jos moze potegnuti clanak 13 (dok ne dodje do zastare) protiv mene, ali je malo vjerojatno, kako ste gore napisali? Mada, lakse tjelesne ozljede su dokazane i njemu i meni s tim da je on bio alkoholiziran, a ja nisam. 

Oprostite na sto pitanja i hvala! 

uređeno: od PetraBud
Bolje objasnjenje
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Može ali neće.

Mislio sam da će zastara nastupit prije 26.12 ako je i prekršaj bio prije jer ne pišu svi papirologiju za sud isti dan nego nekad i po par mjeseci kasnije.

Žalili su se na presudu zbog statistike jer ne vole oslobađajuće presude.To znači da je neko krivo radio i krivo utvrdio prekršaj.A možda je i pogriješio članak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija