Jump to content

Mogucnost povlacenja prijave


ivankc

Preporučene objave

Susjed mi ima slucaj obiteljskog nasilja. Brat s kojim ne zivi radi svakakve probleme, prijeti mu se SMSovima, polupao mu je prije 2 mjeseca i neki skupi alat (par tisuca kuna) itd., a nekidan ga je i fizicki napao sto je prijavljeno i za sto je dobio 3 tjedna zatvora (obiteljsko nasilje ali na prekrsajnom i sad je u zatvoru). Policiji je odma s napadom prijavio i od prije 2 mjeseca te prijetnje i ostecenje alata. Potpisao je sve to na policiji i jos mora odnijeti mobitel za ispis SMSova sa prijetnjama.

Na policiji su mu rekli da ce ici kao kazneno ove prijetnje (za obiteljsko nasilje) te za kazneno ovo ostecenje imovine (alata), jedino sto ce za alat navodno morat posebno pokretat postupak.

Taj nasilni brat mu ima od prije neke presude i jucer smo saznali da je vec pod jednom uvjetnom takodjer za obiteljsko nasilje (s nekim drugim). Susjed se sad necka da li da nastavi s prijavom ili da odustane, jer bi mu mogli opozvat tu staru uvjetnu + za ovo drugo djelo dati bas zatvorsku kaznu. Je da mu je brat niskoristi, al opet mu ga je zao. Nit zeli da ide u zatvor nit mu je u interesu (pogotovo radi neke naknadne osvete jer bi mogao zavrsiti na 2-3 godine u zatvoru) i sve sto zeli je da mu se da neka uvjetna s mjerom zabrane priblizavanja i kontakta. Moze li se s tuziteljstvom dogovoriti kakvu kaznu da mu traze?

Inace, na policiji su mu rekli da donese mobitel da eveidentiraju te SMSove, a da kasnije pred tuziteljstvom moze odustati od daljnjeg progona obzirom da je rijec o obiteljskom slucaju. Je li to tocno i moze li on snositi kakve posljedice ako vec sad odustane, ili ako odustane pred tuziteljstvom na snimanju kamerom (znaci, nakon sto preda sve te SMSove).

Znaci, zanimaju ga posljedice moze li nadrljat od POLICIJE/TUZITELJSTVA i u kojem slucaju, a moze li nadrljati i da ga taj ludi brat proba prijaviti za lazno prijavljivanje (lik je pokvaren do srzi i osvetoljubiv).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovakvu prijetnju nije moguće povući, ali je moguće odbiti svjedočiti tijekom postupka.

Brat bira hoće li pružiti kakve dokaze, ali za njih vrijedi isto, nije ih dužan dati.

U tužiteljstvu se može pričati o cilju koji se želi postići (prestanku nasilja) i mjerama koje oštećeni misli da bi to mogle postići (zabrana i sl)., ali to ih ne obvezuje.

Neće nadrljati od nikoga, takvi događaju su osjetljivi i jasno je da se predomišlja, ali u svakom slučaju neka dobro razmisli.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija