Jump to content

da li to može biti tako..


nelly

Preporučene objave

Radim u jednom obrtu već godinu i pol dana...dvi zaposlenice rade...to je frizerski salon.A gazda nije frizer,samo vlasnikKad sam tražila godišnji,na jedvite jade sam dobila šest dana,od kojih je jedan bila nedjelja a drugi neradni dan,znači četiri radna dana.Nemam ugovor o radu,(on ga je potpisao u moje ime i kod njega je,stalno govori da će ga donijet,al ništa od toga.)nemam platnu listu,radim i nedjelje(koje nisu plaćene).Kad trebam slob.dan onda ga moram i odradit.A sada sam trenutno na bolovanju jer imam zdravstveni problema.(kroničnu upalu sinusa sa sumnjom i na cistu,brohitis i počet.astme),s obzirom da sam izložena kemikalijama i isparavanju,lakovima,doktorica i kaže da ne mogu raditi dok se sve ne utanači,ct sinusa i ostalo...Tri tjedna sam na bolovanju..a on kaže da će me odjaviti,dok sam na bolovanju,da neće da mu budem teret kad već sam bolesna,pa da budem ja onda koliko hoću doma.pa kad se vratim da će me opet prijaviti.niti će mi platiti bolovanje. Tko je tu lud i tko je u pravu i šta ja tu mogu da učinim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vaš poslodavac krši čitavi niz odredbi zakona o radu, tako da ne bi smio biti u situaciji prijetiti vam, budući je on sam u prekršaju.

Prije svega, dužan je s vama sklopiti ugovor o radu u pisanom obliku, a ako to i ne napravi smatra se da ste sklopili ugovor o radu na neodređeno vrijeme, to što ga je on potpisao za vas, može se dokazati da nije vaš potpis, nadalje, u roku od 15 dana trebao vam je uručiti prijavu na zdravstveno i mirovinsko, predlažem vam da provjerite jesu li vam doprinosi redovito uplaćivani, obvezan je izdavati vam platnu listu i omogućiti jedan dan odmora u tjednu, min. godišnji odmor iznosi 18 dana...i tako dalje. čitav niz prekršaja i razloga za prijaviti ga inspekciji rada.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija