Jump to content

Promjena vrtića i prebivališta djeteta


lady_Zz

Preporučene objave

Poštovani,

zajednički ostvarujem skrb s ocem svoga djeteta. Rješenje Centra je potvrđeno na sudu gdje piše da dijete stanuje na adresi s majkom te je ista i navedena. 

1. Zanima me mogu li bez njegove suglasnosti promjeniti prebivalište djeteta s tim da se za mjesec dana prodaje stan u kojem smo prijavljene. Već neko vrijeme živimo u istom gradu na adresi moga zaručnika o čemu je otac mog djeteta usmeno obavješten i redovito se već mjesecima na njoj s djetetom nalazi i preuzima ga. Ta promjena nije zabilježena u sustavu.

 

2. Dijete je, nakon neslužbenog preseljenja, kreno ove godine 1.6.  u novi katolički vrtić. Ugovor je potpisao i njezin otac. U međuvremenu smo dobili mjesto u državnom vrtiću s kojim smo sklopili ugovor da dijete u vrtić kreće od 1.10.2022.  Neki dan nam je smanjena cijena privatnog vrtića na 150 kuna te ne želim treći put unutar godinu dana dijetetu mijenjati vrtić. Konačno uklopila u kolektiv (jede, spava i ima stalne odgojiteljice) što se u prvom vrtiću nije dogodilo niti nakon godinu i pol dana. A i financijski čimbenik više ne igra ulogu jer je cijena u obje ustanove jednaka. Mogu li raskinuti, bez njegove privole, ugovor s državnim vrtićem? Pokušala sam razgovarati s njim o tome. Potpisala sam ugovor nakon što mi je zaprijetio socijalnom službom želeći postići mir (što imam evidentirano u sms porukama).

uređeno: od lady_Zz
Kriva konstrukcija recenice
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. mislim da osobnu iskaznicu možete ishoditi bez suglasnosti, ali nisam sigurna za promjenu prebivališta. Međutim, ako je otac upoznat, lako ćete ishoditi izmjenu plana roditeljske skrbi u tom pogledu.

2. to ovisi o državnom vrtiću i njegovim uvjetima, hoćete li moći samostalno raskinuti ugovor. Međutim, o svim bitnim pitanjima vezano uz dijete - gdje ide u školu ili vrtić, trebali biste imati međusobnu suglasnost, stoga je bolje to iskomunicirati s ocem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija