Jump to content

Rok zastare za prekrsaj javnog reda i mira


maraac123

Preporučene objave

Pozdrav svima, imam jedno vrlo jednostavno pitanje za nekog ko je strucan, jer dobio sam svakakve odgovore pa molim samo da mi odgovore oni koji su sigurni. 

 

Naime u 3. Mjesecu 2019. Godine smo ja i prijatelj napadnuti od vece skupine, meni su nanesene teske tjelesne ozljede te smo na kraju svi prijavljeni za javni red i mir. Napadaci su optuzeni i na kaznenom sudu za nanosenje teskih tjelesnih ozljeda. 

Prvo rociste za nas javni red i mir je bilo 2 mjeseca nakon dogadaja, mi smo dosli na sud, dali svoje izjave na sto nam je sutkinja rekla kako ce se predmet protiv nas vjerojatno odbaciti. 

Negdje godinu dana nakon dogadaja pocelo je sudenje na kaznenom gdje su svi oni odmah priznali krivnju i osudeni su pravomocno. 

 

Sada, znaci 12. Mjesec 2022. Godine mi dobivamo poziv za sud za taj prekrsaj o javnom redu i miru. Kazu mi ljudi da je zastara za prekrsaj za koji je izdan prekrsajni nalog 3 godine, a ne 4. Je li to istina? Je li onda zastara za ovo 3 godine ili 4?

Zasto se uopce sudimo za ovako nesto ako su sudionici(napadaci) vec osudeni na kaznenom sudu? 

Moze li mi netko ovo pojasniti?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija