Jump to content

Tko plaća troškove Suda?


Saritos

Preporučene objave

Prije nekoliko dana kod javnog bilježnika bila je ostavinska rasprava između braće i sestara u vezi njihovog pokojnog brata koji je živio sam, bez svoje obitelji i bez djece.

Na ostavinskoj raspravi bio sam prisutan i ja (nećak pokojnog) gdje sam javnom bilježniku predočio pravovaljanu pisanu oporuku.

Nakon pročitane oporuke od strane javnog bilježnika, svi su se od braće i sestara složili s njom, te nisu imali nikakvih primjedbi, osim jedne njegove sestre, koja je javnom bilježniku, ne znam iz kojeg razloga izjavila, da se ne slaže s oporukom jer da smatra da je ista napisana pod prisilom i prijetnjom.

Budući  da nakon takvih izrečenih riječi javnom bilježniku nije preostalo drugo nego da kompletan predmet pošalje na Sud, mene sada zanima, ukoliko Sud utvrdi da nije bilo nikakvih prijetnji ili prisile od strane mene prema mom pok. ujaku, tko će snositi troškove postupka koji će voditi Sud.

uređeno: od Borbena7
Naslov
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Borbena7 je promijenio naziv u Tko plaća troškove Suda?
  • 2 tjedna kasnije...
  • 5 mjeseci kasnije...

Zanima me koji je rok podnošenja privatne tužbe oko osporavanja oporuke jer imam informaciju da će sutkinja ovih dana poslati stranci obavijest tj. nasljedniku koji  se na ostavinskoj raspravi nije složio s oporukom,  da pokrene privatnu tužbu, a da će nakon toga pozvati i ostale nasljednike koji nisu bili prisutni na ostavinskoj raspravi.  

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija