Saritos objavljeno: 7. ožujka Dijeli objavljeno: 7. ožujka (uređeno) Prije nekoliko dana kod javnog bilježnika bila je ostavinska rasprava između braće i sestara u vezi njihovog pokojnog brata koji je živio sam, bez svoje obitelji i bez djece. Na ostavinskoj raspravi bio sam prisutan i ja (nećak pokojnog) gdje sam javnom bilježniku predočio pravovaljanu pisanu oporuku. Nakon pročitane oporuke od strane javnog bilježnika, svi su se od braće i sestara složili s njom, te nisu imali nikakvih primjedbi, osim jedne njegove sestre, koja je javnom bilježniku, ne znam iz kojeg razloga izjavila, da se ne slaže s oporukom jer da smatra da je ista napisana pod prisilom i prijetnjom. Budući da nakon takvih izrečenih riječi javnom bilježniku nije preostalo drugo nego da kompletan predmet pošalje na Sud, mene sada zanima, ukoliko Sud utvrdi da nije bilo nikakvih prijetnji ili prisile od strane mene prema mom pok. ujaku, tko će snositi troškove postupka koji će voditi Sud. uređeno: 8. ožujka od Borbena7 Naslov Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ruby_Danderfluff odgovoreno: 7. ožujka Dijeli odgovoreno: 7. ožujka U izvanparničnim postupcima u pravilu svaka stranka snosi svoje troškove postupka. Mada, ako se nijedna stranka ne zastupa po odvjetniku, onda neće nastati nikakvi značajni troškovi. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Saritos odgovoreno: 20. ožujka Autor Dijeli odgovoreno: 20. ožujka Ok.Hvala... Pitao bi Vas još, da li će Sud ponovo pozivati sve nasljednike koji su bili kod javnog bilježnika ili će pozvati samo tetu koja nije bila suglasna s oporukom kao i svjedoke koji su potpisani na oporuci. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Saritos odgovoreno: 22. kolovoza Autor Dijeli odgovoreno: 22. kolovoza Zanima me koji je rok podnošenja privatne tužbe oko osporavanja oporuke jer imam informaciju da će sutkinja ovih dana poslati stranci obavijest tj. nasljedniku koji se na ostavinskoj raspravi nije složio s oporukom, da pokrene privatnu tužbu, a da će nakon toga pozvati i ostale nasljednike koji nisu bili prisutni na ostavinskoj raspravi. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Cincili odgovoreno: 24. kolovoza Dijeli odgovoreno: 24. kolovoza I mene interesuje slicno. Moj brat je dobio 30 dana da se izjasni. To je proslo i nije se izjasnio. Tata i ja jesmo se izjasnili na ostavinskoj. Sta dalje? Jel se moze odmah pisati rjesenje jer se on nije izjasnio ili mora opet ostavinska? I sta ako ne primi poziv? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.