Jump to content

Snimanje brzine na autocesti s livade


Antofagasta

Preporučene objave

Ispričavam se unaprijed ako već postoji slična tema, nisam išao detaljnije pretraživati. 

Uglavnom, prije par mjeseci išao sam autocestom A3 iz Zagreba prema Ivanić Gradu i par stotina metara prije izlaska kod Ivanić Grada primjetio sam policajca na livadi, udaljen nekih 30-ak metara izvan autoceste, kako snima brzinu. Na tom dijelu autoceste gdje je stajao nalazio se i znak za smanjenje brzine. Iako sam izlazio par stotina metara dalje, mislim da ipak nisam uspio smanjiti brzinu na dozvoljenu i bojim se da me uslikao. 

Inače se ne vozim često tom autocestom A3 pa ne znam je li to tamo neka uobičajena praksa mjerenja brzine. Ja prvi put vidim da na taj način mjere brzinu na autocesti. Često sam na A1 i tamo to nikad nisam vidio. Na regionalnim cestama, na mjestima gdje se nalaze fiksni radari prije svakog radara nalazi se upozorenje prije radara. Isto tako, ako se ne varam, na regionalnim cestama kad policija ide mjeriti brzinu, ta informacija se objavi na određenim radio stanicama. U ovom slučaju na A3, nikakvog upozorenja nije bilo, lik je praktički postavio radar na livadi odakle je snimao. 

Koliko je i je li uopće legalno ovakvo mjerenje? Koja je logika postavljanja upozorenja kad su u pitanju fiksne kamere, je li zakonom određeno samo za fiksne radare ili vrijedi za sve? Kako ide procedura s pisanjem žalbe na ovakve stvari?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija