Jump to content

Prigovor na ovrhu


Analitichar

Preporučene objave

Pošovani,

molim Vas za pomoć oko ovrhe jedne moje poznanice.

Radi se o tome da nije na vrijeme prigovorila ovrsi (kad je zaprimila rješenje od JB) te je isto postalo pravomoćno. Trenutno je to na Fini, evidentirano je u očevidniku neizvršenih osnova za plaćanja te su 5. u redu.

Radi se o tome da dugovanje ne postoji odnosno ne u tolikom iznosu već dosta manjem. Ne možemo se dogovoriti s ovrhovoditeljem pa ih trebamo tužiti.

Ima li kakvog rješenja? Može li se podnijeti prigovor pa da to ode na sud? Nažalost nisam na vrijeme saznao za to jer ranije nisam bio upućen u te ovrhe i problematiku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U ovakvim situacijama koristite čl. 53. Ovršnog zakona i nadležnom Općinskom sudu podnosite žalbu nakon proteka roka. U istoj se žalite na rješenje poslovnog broja JB, a pozivate se na čl. 50. st. 1. toč. 7. ili 9. OZ-a (ovisi kako je iznos potraživanja umanjen). Bitno je da uz žalbu priložite ovršnu ispravu koju osporavate, te sve dokaze s kojima raspolažete, a sve kako bi omogućili sudu da postupi po čl. 55. st. 2. Ovršnog zakona tj. da o osnovanosti žalbe može odlučiti već u ovršnom postupku bez potrebe da ovršenika upućuje u pokretanje parničnog postupka.
 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija