Jump to content

prodaja namještaja bez web shopa?


Mia Sarić

Preporučene objave

Poštovani,

zaposlena sam u tvrtci koja se bavi uređenjem interijera i izradom namještaja i voljeli bismo oglašavati neke od svojih proizvoda na web stranici. Inače nikad do sad nismo prodavali određene komade svog namještaja već smo namještaj izrađivali kao dio cijelog projekta uređenja interijera (npr nekome bismo uredili stan i u sklopu toga izradili stol- naplatili bismo svoju uslugu izrade i dizajna), no voljeli bismo neke komade namještaja koje često izrađujemo izrađivati i prodavati na upit- po komadu. Voljeli bismo izbjeći otvaranje web shopa i prodavanje putem njega pa me zanima je li zakonski u redu da na svojoj postojećoj web stranici objavimo neke od proizvoda koje izrađujemo uz opis i kontakt formu "za više informacija, cijene i naručivanje kontaktirajte nas mailom" ? Komunikacija sa potencijalnim kupcem bi se tako odvijala putem maila ili telefonski, a ukoliko bi se odlučio na kupnju našeg proizvoda, poslali bismo mu ponudu te naplatili taj komad kao što inače naplaćujemo svoje usluge (izrada namještaja). Dakle, zanima me je li legalno na taj način reklamirati svoje proizvode, bez web shopa i zadovoljenja minimalnih tehničkih uvjeta koji bi bili potrebni kad bismo imali web shop? 

Zahvaljujem se na odgovoru. Srdačan pozdrav,

Mia Sarić

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana,

ne trebate imati webshop, ali morate biti registrirani za djelatnost izrade, proizvodnje i prodaje konkretnih proizvoda ili skupine proizvoda te lokacija na kojoj se odvija proizvodnja treba udovoljavati određenim tehničkim uvjetima, kao i uvjetima sigurnosti/zaštite na radu (uključujući udovoljavanje sigurnosnim mjerama u slučaju strojeva koji predstavljaju povećanu opasnost).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

Zahvaljujem se na odgovoru. Možete li mi molim vas pojasniti o kakvim se tehničkim uvjetima radi? Do sad smo se bavili izradom namještaja kojeg smo prodavali u sklopu projekata uređenja interijera pa me zanima mijenjaju li se uvjeti koje treba zadovoljiti ako se odlučimo uvesti prodaju pojedinačnih komada našeg namještaja?

Srdačno,

Mia Sarić

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Minimalni tehnički uvjeti - Županijski ured za gospodarstvo - s obzirom koju ste djelatnosti naveli trebate imati proizvodni dio i skladište za repro materijal. U pravilu se provjerava tokom nadzora (npr. inspektor Vam može doći; obično dođu ako netko prijavi da bučite i sl.).

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2020_09_105_1965.html

Svaki stroj mora imati atest https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2016_02_16_458.html

Uvjete možda već sada izpunjavate pošto ste i prije proizvodili namještaj, provjerite što se iziskuje za djelatnosti koje imate registrirane. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani
Primjetio sam malu ,,grešku,, u odgovoru - MTU- i (minimalni tehnički uvjeti ) se prilažu prilikom OTVARANJA
Pogona za proizvodnju - to je riješenje da prostor u kojemu će se odvajati proizvodnja zadovoljava
zakonom predviđene uvjete ( zakonom je propisano koje MTU -e određena djelatnost mora ispunjavati)
U Uredu za gospodarstvo, zatražite popis ovlaštenih ,,,agencija,,, koje se bave izdavanjem MTU-a., i 
usput provjerite, i dali je za navedeni prostor za proizvodnju potrebna Uporabna Dozvola (za uslužne djelatnosti je potrebna )

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija