Jump to content

Bolovanje


joo100

Preporučene objave

Osoba je na dugotrajnom bolovanju otprilike oko 11 mjeseci,

Po dijagnozama specijalisti,doktori i nalazi kazu zna se sto je i to će te vući trajno...lijecenje jos uvijek je u procesu lijecenja,nije završeno,

Ima status hrv,branitelja,

Ako je lijecenje u procesu lijecenja,lijecnicka povjerenstva se slažu s time da li nakon godinu dana bolovanja treba ici na vjestacenje ili ne?.negdje pise da nije obavezno na vjestacenje ako lijecenje traje...

Poslodavac nema mogucnost dati drugi oblik posla..

Hvala...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Poštovani molim odg.

S obzirom da lijecenje jos traje ali ne postoje indikacije za popravkom stanja da li je lijecnik opce prakse duzan postat pacijenta na komisiju za vjestacenje nakon god dana bolovanja ili period moze bit i malo vise od go dana?

Negdje je pročitano da po nekom zakonu ako je zdravstveno stanje nepromijenjeno ili u fazi liječenja da to jos nije potrebno s vjestakom?

Hvala na odg..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Kada je prema ocjeni izabranog doktora, a nakon provedenog liječenja i medicinske rehabilitacije zdravstveno stanje osiguranika takvo da se daljnjim liječenjem ne može poboljšati te je kod osiguranika nastupila trajna nesposobnost za rad na poslovima koje osiguranik obavlja, kao i u slučaju kada privremena nesposobnost osiguranika traje neprekidno 12 mjeseci zbog iste dijagnoze bolesti, izabrani doktor obvezan je obraditi osiguranika za upućivanje na ocjenu radne sposobnosti te ga sa svom propisanom dokumentacijom uputiti Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje koje će zahtjev za ocjenu radne sposobnosti uputiti Zavodu za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom čije je nadležno tijelo vještačenja obvezno donijeti nalaz i mišljenje o radnoj sposobnosti, odnosno smanjenju ili gubitku radne sposobnosti osiguranika ili neposrednoj opasnosti od nastanka smanjenja radne sposobnosti najkasnije u roku od 60 dana od dana zaprimanja prijedloga izabranog doktora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija