Jump to content

Zakup poslovnog prostora


anonimno

Preporučene objave

Unajmila bih poslovni prostor koji nije uređen. Načelno sam se dogovorila sa zakupodavcem da prvih par mjeseci dok uređujem prostor ne plaćam zakup te da kasnije od mjesečnog iznosa zakupa odbijem dio sredstava na ime uloženih sredstava za uređenje. Moje pitanje je sljedeće, da li zakupodavac plaća porez od trenutka sklapanja ugovora o zakupu iako ja ne plaćam zakup? Moja je bojazan da ako ne sklopimo ugovor on mi može reći da odustaje od davanja u zakup kad ja uredim prostor, a njegova je bojazan da će morati plaćati porez za vrijeme dok ja uređujem i ne plaćam mu zakup.

Unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zaključite ugovor, s visinom zakupnine i naravno s klauzulom prema kojoj će vam se vrijednost ulaganja u poslovni prostor prebijati za zakupninu. Osim toga morate urediti vrijednost (barm načelno) ulaganja koja će vam zakupodavac priznati. Mislim, da poslije ne bi bilo pa što ste to radli, meni to ne treba itd.id.

 

To što će vam se vrijednost ulaganja prebijati sa zakuoninom je način plaćanja koji se zove prijeboj ili kompenzacija i neće vas osloboditi plaćanja poreza. :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zakupodavac plaća porez od trenutka sklapanja ugovora o zakupu tj. kad se ugovor sklopi a u roku 30 dana treba ga prijaviti poreznoj upravi. Najčistije je za vas da to napravite odmah zbog bojazni koje ste naveli. To je u svakom slučaju jefitinije za vas nego da poslije budete imali problema.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija