Jump to content

Slobodni dani i školovanje za osobne potrebe


anonimno

Preporučene objave

Školujem se na poslijediplomskom studiju - plaćam sama školarinu. U državnoj firmi gdje radim, po sistematizaciji poslova nema potrebe za magistrom znanosti. Ne tražim da mi firma plati školovanje, već da koristim slobodne dane za polaganje ispita, odnosno za učenje. Pravna služba mi je usmeno odgovorila da nemam pravo na dane, imala bi pravo samo ako me firma uputila na školovanje. Tako da ja koristim godišnji odmor za učenje.

 

Zanima me, da li je pravnica rekla ispravno, budući da mi ne želi odgovoriti pismeno, pa sumnjam u njen odgovor!

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pred malo je izašao Zakon o obrazovanju odraslih, no podzakonski akti vezani uz to još uvijek nisu. Nažalost kod nas su još uvijek na cijeni oni koji jednom završe školu za svagda. Nadam se promjeni. Ni u mojoj državnoj firmi nije ništa bolje. Ja sam znala dok sam išla na višu moljakati sat ili dva da izađem na ispit, a moji kolege sada kako koji, oni koji se sviđaju šefu idu bez problema, a drugima doda obveze, pa se ti školuj. Puno sreće u daljnjem školovanju i ne dajte se. :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A čuj oni ti ovako razmišljaju. Zašto da te školuju i pomažu u usavršavanju i slobodnim danima pa kad završiš da im odeš na bolje plaćen posao.

Ja nisam uzimao slobodne dane za magisterij osim 4-5 za obranu kao da idem polagati stručni ispit. Učio sam popodne, navečer, vikendom i praznicima pa se je to poprilično odužilo. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

uputite pisani zahtjev vašj pravnoj službi, ukoliko ni tada ne dobijete obrazloženu odluku pođite do pravnice i tražite da vam reče na temelju čega ste odbijeni. To bi trebao biti Pravilnik ili kolektivni ugovor, to su, naravno javni dokumenti pa ih tražite na uvid, odnesite ih lijepo sa sobom u kancelariju i proučite što piše o vašem problem, obično je to sam par članaka o usavršavanju pa ne biste trebali puno lutati.

sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve ovisi o vašem Pravilniku o radu. Evo u mom piše da i kada radnik ne ide na školovanje isključivo po uputi poslodavca (dakle ide na svoj brk) može se odobriti plaćeni dopust do 30 radnih dana u tijeku jedne godine. E sad, to ti sve ovisi o šefu.

Npr. u mojoj bivšoj firmi Direktor me uputio na magisterij, a moj šef me zajeb....oko svakog izlaska na faks, mislim kad je trebalo izići na 1 sat tijekom jutra. Morala sam uzimati privatno sate, kao da idem liječniku i sl. Pravi ped...U biti, kakonapisa već netko, ljubomoran je , pa ako te voli, voli, a ako ne , nema ti pomoći... :roll: :bonk:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pronađi Narodne novine 10/07 u njima se nalazi UREDBA O OBLICIMA, NAČINIMA I UVJETIMA IZOBRAZBE DRŽAVNIH SLUŽBENIKA

 

Mislim da bi se mogla pozvati na nju. Koliko sam to preletila spominju se sve vrste obrazovanja od tečajeva jezika, informatike, do studija i dr. Sva državna tijela dužna su se uskladiti sa tom Uredbom u roku od 3 mjeseca što bi značilo da bi to trebalo biti tijekom ovog mjeseca gotovo.

 

Sretno!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija