Jump to content

Čizma glavu čuva


anonimno

Preporučene objave

vozeći skuter bez kacige (nije mi baš običaj, ali eto, taj dan sam vozio) zaustavljen od prometne policije. policajac je bio pristojan, ja sam odmah priznao prekršaj (zaustavio me ispred zgrade u kojoj stanujem). upozorio me i pustio. ni riječi o prijavi ili kazni, samo upozorenje. nakon 7 mjeseci poziv na prekršajni, ja iznenađen ponovim gornju priču bez ikakvih izmotavanja (napravio prekršaj, upozorio me da se to više ne ponovi ...), zatražim suočavanje sa policajcem što je sutkinja odbila kao nepotrebno. Dobio sam rješenje za novčanu kaznu (obrazloženo da sam sve priznao), inače sam HRVI i bez primanja (žena ima oko 2500 kn, od toga živi nas četvero).

Prekršaj sam napravio i tu nema dvojbe, ali me smeta postupak policajca koji uopće nije tražio da na licu mjesta platim kaznu niti mi je rekao da će me prekršajno goniti.

Postoji li kakav zakonski način da se novčana kazna barem smanji ili da se žali na postupanje policajca??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ti dođe sudska kazna mislim od tog prekršajnog suca onda uloži žalbu na Visoki prekršajni sud u Zagrebu a to će ti biti napisano u riješenju u pouci o pravnom lijeku.Prema tome slijedi tako kako ti piše.Ako ti odozgo dođe kazna" čisto sumnjam" onda traži rad za opće dobro i iz tog svega na kraju nema ništa. :-P

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Visoki sud "ne kažnjava", već može žalbu(koja se podnosi u roku 3 dana kad je tijelo koje je izdalo prekršajni nalog rješenjem odbacilo prigovor kao nepravovremeni,nedopušteni...) odbit,odbaciti,te je Vis.prek.sud, može uvažiti, te naložiti "prvostupanjskom" tijelu da nastavi i dovrši prekršajni postupak postupajući s prekršajnim nalogom kao sa zahtjevom za pokretanje prekršajnog postupka. Kako je kolegica napisala, kazna iznad 500kn,ne može biti zamijenjena radom za opće dobro.

Sapienti sat

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija