Jump to content

molba za savjet


GM

Preporučene objave

Meni djeca znače sve, i ako se ova podla situacija nastavi, ne znam, zaista nisam siguran da će se sve ovo dobro završiti. Supruga mi ima familiju koja mi prijeti da ni slučajno ne pokušam uzeti dijete (djecu) na silu, ja ne želim sa druge strane popustiti i biti bez djece, sudske procedure traju beskonačno dugo, ukratko, sve ovo može se završiti jako, jako loše Djecu ne dam. To su moja i suprugina djeca, i oni će živjeti samo kod nas zajedno ili kod jednog od nas. Sigurno ne kod islamskih vjerskih fanatika. Djelatnici MUP-a, ako ovo čitaju, jako lako mogu naći moje ime i adresu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U ovoj situaciji u kojoj jesi, nalaže se veliko strpljenje! Nažalost, naše sudstvo i Centri za socijalnu skrb su totalno inertni i potpuno nefleksibilni u rješavanju takvih problema! Možda bi trebao otići u centar i sve ovo napisati i urudžbirati, te se posavjetovati sa pravnikom službe centra što uraditi konkretno u tvom slučaju! Ja sam bio second mate na brodovima Bogazzi servizi navali, Diamar Napoli, ali se nisam ženio dok se u potpunosti nisam skinuo sa broda i tu sam u maloj prednosti u borbi za svoje dijete!

Međutim, nikako, MA NIKAKO, pribjegavati bilo kakvom obliku nasilja u toj borbi, jer ti se mogu dogoditi bar tri gadne stvari:

 

1. Biti ćeš uveden kao nasilnik u obitelji u policijski dosje i onda nečeš moći dobiti potvrdu o nekažnjavanju (što traže večina ozbiljnih pomorskih kompanija) i tvoj ukrcaj na brod može doći u pitanje za sva vremena! Niti jedna ozbiljna kompanija ne želi primiti čovjeka na brod sa dosje-em počinjenog bilo kojeg kaznenog djela i onda si prinuđen se ukrcati na brodove divljih i nesigurnih kompanija (čak ni plače nisu sigurne)

 

2. Tužba za teži oblik nasilja u obitelji povlači za sobom niz pravnih konzekvenci koji poprimaju međunarodni karakter! Može ti se desiti, da te policijski inspektori sa policijskom pratnjom u luci države u kojoj si uplovio privedu i isporuče matičnoj zemlji na tužbeni zatjev matične države u kojoj je počinjeno kazneno djelo (ekstradikcija)! Interpol tada stupa u akciju i to je vrlo neugodno!

 

3. Potpuna zabrana pristupa djeci od strane Suda i Centra i kaznena prijava i gonjenje za nasilje u obitelji!

 

Samo strpljenjem i razgovorima sa institucijama i legalnim pristupom, možeš puno toga riješiti!

Glavu gore i ako imaš kakav problem, zajedno smo jači, poslat ću ti svoj broj moba na privat e-mail pa se javi!

Pozdrav Fikus

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija