Jump to content

Da li je potrebna suglasnost suvlasnika


dav

Preporučene objave

Molio bih savjet: ako sam vlasnik 3/4 obiteljske kuce (u kojoj zivim) i zelim napraviti adaptaciju na objektu (prenamjenu prostorije) i to u potpunosti sam financirati, da li moram imati suglasnost suvlasnika za zahvat (odnosno, mogu li se pozvati na clanak 87, stavak 2 Zakona o vlasnistvu koji kaze:

Iznimno, od odredbe stavka 1. ovoga èlanka, ipak nije potreban pristanak svih ako suvlasnici koji zajedno imaju veæinu suvlasnièkih dijelova odluèe da se pobolj¹ica uèini, a da æe oni sami snositi tro¹kove ili se ti tro¹kovi mogu pokriti iz prièuve, ne ugro¾avajuæi time moguænost da se iz prièuve podmire potrebe redovitoga odr¾avanja, te ako te pobolj¹ice neæe iæi suvi¹e na ¹tetu nadglasanih suvlasnika.

 

Moje laicko tumacenje je da mogu, no volio bih i strucno misljenje.

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Citirani članak ZV odnosi se u slučaju, da ste bar na jednom djelu suvlasničke nekretnine, uknjiženi kao vlasnik posebnog djela. Tada ste i dalje ostali suvlasnik cjele nekternine, pa možete koristiti citirani članak zakona, ako svojim zahvatom ne ometate previše, nadglasane suvlasnike zajedničkih djelova. Pazite, zajedniči djelovi ne mogu se etažirati, jer ne mogu služiti isključivo jednom stanu. A što su to zajednički djelovi, odedite sporazumom ili vanparničkim postupkom. Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija