Jump to content

Što poslije prometne nezgode.


Tomcat

Preporučene objave

Molim da mi pomognete savjetom ili gdje bih mogao u Zg dobiti savjete u vezi prometne nezgode. Ukratko: Kao biciklist vozio sam se ulicom sa pravom prvenstva. Na mene je naletio automobil sa lijeve strane iz ulice koja ima znak trokut. Relativno brzo došla je policija i hitna, te me odvela u traumu. Na sreću nemam ništa slomljeno, nego imam dosta velike modrice na nogama i ogrebotina. Malo me zabrinjava koljeno koje ću u ponedjeljak slikati.

Bicikl je totalno neupotrebljiv. Puknuće rame, vilice, ma skoro svega na njemu. U traumi sam morao i na alkotest sa rezultatom 0,00. Dan kasnije na policiji su mi rekli da je vozač bio pod utjecajem alkohola (1,52). Dobro je što je auto osiguran, pa sam kontaktitao osiguravajuće društvo u vezi svega.

Danas su mi bili slikati bicikl (koji sam platio prije 2 godine 6.000 kn), te da će me kontaktirati u vezi odštete. E sada me zanima ono najvažnije. (ne želim simulirati). Što da radim. Polako prikupljam zdravstvene papire. Bolovanje mi je otvoreno, jer stvarno ne mogu baš hodati, jer osjećam bol u koljenu i u nogama. Kako znati do koje odštete ići. Znam da je vjerojatno najbolje rješenje odvjetnik, ali ipak neki pametan savjet bi mi JAKO dobro došao.

Da li postoji neka agencija u Zg koja bi mi mogla pomoći oko tih pitanja? Hvala unaprijed na odgovorima. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prikupljaj svu medicinsku dokumentaciju i po mogućnosti dokumentaciju o vrijednosti prometala s kojeg si bio oboren. Iz medicinske dokumentacije potrebno je odrediti kvalifikaciju pretpreljih ozljeda (laka, teška).

 

Obrati se osiguravatelju kod kojeg krivac ima osigurano vozilo, te zatraži da isti obračuna iznos naknade. Ukoliko ne budeš zadovoljan iznosom, zatraži stručnu pravnu pmomoć.

 

Ovako od oka, cca 4.000 - 6000 kn ukoliko su ozljede lake, zajedno s materijalnom štetom, bilo bi realno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija