Jump to content

na ulici


naivna

Preporučene objave

Molim pomoć!!! Situacija je ta da: godine 2000. umro mi je otac i poslije ostavinske rasprave naslijedili smo ja i brat svaki polovicu obiteljske kuće (majka umrla *94), dvorišta, voćnjaka... Do prije dvije godine zajedno smo živjeli u toj kući dok meni nije puko film pa sam otišla u podstanare (žalosno jer imam dio kuće koji mi pripada po zakonu) jer je život tamo postao nepodnošljiv. Naime, moj dragi brat, koji vjerojatno treba pomoć s medicinske strane, me istjerao svojim ponašanjem iz kuće (verbalno i psihičko zlostavljanje, razbijanje imovine i sl.). Sada odlazim tamo samo po poštu kad nije u kući tako da sam sigurna da uopće mogu uć, i šta vidim: on se sprema na uređivanje naše kuće bez mog znanja. Napominjem, trebam savjet, imam li pravo na svoj dio, kako ga ostvariti? (pošto je u jednoj od svađa zaprijetio da će sve dići u zrak ako odem odvjetniku). help

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno da imate sva vlasnicka prava i trebali bi ih zastititi.

 

Postoji li netko jos od clanova obitelji i ukucana u toj nekretnini s kim bi se dalo razgovarati.

 

Krajnja solucija - razvrgnuce suvlasnicke zajednice ili suglasno ili putem suda, dioba pa moze i eventualna prodaja putem suda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

O tome da ce vas brat zapaliti kucu ako odete do odvjetnika dalo bi se razgovarti. Kuca je njegova koliko is vasa. Prijtenji je svrha utjeravanje straha u kosti de bi se obeshrabrilo drugu stanu u sukobu. Osim toga, to je i kaznjivo djelo. Raspitajte se na policiji i kod odvjetnika. Napravite sastanak, platite odvjetniku sat koliko kosta i pitajte za savjet. Pobrinite se samo da si jasno stavite na papir sto vi zelite i na koja pitane zelite odgovor. I skupite dokumentaciju koju imate (vlasnicki list etc etc).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija