Jump to content

Neopravdan račun


Medo1223

Preporučene objave

Poštovani!

 

Imam jedan problem. Uređaj koji koristim u poslovne svrhe se pokvario te sam ga odnio ovlaštenom serviseru na popravak. Serviser je uređaj popravio te poslao račun u iznosu od 5000kn. Iznos računa premašuje cijenu novog uređaja.

 

Nisam niti bio obaviješten o cijeni popravka, jer kada sam ostavljao uređaj na popravku serviser nije znao kolika će biti cijena. Smatrao sam da će mi javiti cijenu.

 

Isto je sporno što je na računu napisano da je utrošio 12 radnih sati na popravak no popravljao ga je samo jedan dan što zvuči nevjerojatno.

 

Sada mi prijeti ovrha te me zanima da li ima bilo kakav pravni lijek koji bi mi mogao pomoći.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U Zakonu o zaštiti potrošača čl.7 stoji: (4) Za usluge popravaka i održavanja proizvoda čija je vrijednost veća od 500,00 kuna trgovac mora ispostaviti potrošaču predračun i radni nalog s opisom radova te upotrijebljenog materijala i dijelova za popravak. Radni nalog potpisuje trgovac i potrošač, a jedan primjerak radnog naloga mora se predati potrošaču.

(5) Ako se, u slučajevima iz stavka 4. ovoga članka, tijekom popravka pojavi potreba za dodatnim radovima i ugradnjom dodatnih dijelova (proširenje radnog naloga), trgovac mora za to dobiti prethodni pisani pristanak potrošača, osobno ili putem sredstava daljinske komunikacije, ako se proširenjem radnog naloga cijena povisuje za više od 10 posto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija