Jump to content

ponovo nakon godinu dana


otkos10

Preporučene objave

nakon godinu dana dobio sam poziv za ponovno vještačenje.prošle godine mi je vještak odredio 100% opću mirovinu rat.predmet je bio kod g. T-a 11 mj.i sada se vratio.inaće sam HRVI 20% po ozljedi dragovoljac od 14.08 91.odlikovan nagrađivan u HV sam bio do 12.95. po dužnosti obavještajac u bojni. bio sam na prvostupanjskoj za povečanje invalidnosti gdje su mi dali 40%. teta kod g T- a je to vidjela na svom raćunalu i opomenula me ali ja sam joj rekao da pusti staro rješenje o RV-i jer je u trnutku podnošenja ono bilo na snazi.predmet je vještaćen i sada me ponovo vještaće. nitko mi u Kc neče reći o ćemu se radi. što da nosim od dokumentacije?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dsemovca je napisao:

Možda te samo područni vještak poziva da ti usmeno priopći utvrđeni omjer nakon g. T. Samo koristi poziv za vještačenje, barem sam takav slučaj imao i ja. Naravno, šok o omjeru. Isto u Kc.

Teško, jer većina PS HZMO to ne radi i nema razloga da zove na vještačenje (dopisnica, tada i tada s tim i tim,...) da bi priopćila nalaz i mišljenje Povjerenstva za reviziju. Najblaže rečeno: bilo bi čudno i neracionalno itd. . Ako je to poziv za vještačenje onda mu je bolje da se pripremi kao da je prvo vještačenje (svi papiri do dana vještačenja,...).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

OK, samo napisah kako je to najblaže rečeno čudno(da ne upotrijebim neke druge riječi) jer ja bih se osjećao blesavo ( opet problem fond riječi ...) da me neko poziva (pisani poziv za vještačenje,...) kako bi mi neka teta ( koja mi se i ne mora sviđati,...) rekla: čuj ovo ti je ovako i to ti skrojio g. T ( a pogotovo ako se baci u spiku , ali nisam ja tako htjela,...). :neznam:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

otkos10 je napisao:

to po svemu znači gdje sam bio godinu dana? nigdje! idemo ispočetka! što će biti sa bolovanjem 100%?

Ne to ne znači baš doslovce ispočetka. Ako ste bili u prethodnoj godini na vještačenju kod ovlaštenog vještaka u PS HZMO i sada vas ponovo pozivaju na vještačenje (naglašavam: ako je to poziv za vještačenje) vama se prava ne mjenjaju, vama i dalje ostaje datum osiguranog slučaja (datum nastanka invalidnosti - nesposobnosti za rad) iz prethodne godine itd., moja opaska kao za prvo vještačenje odnosila se na to da ne bi došli nespremni (opet ako je to poziv za vještačenje) i na to da se u tom slučaju stvarno vještači sve u svezi na dan nastanka invalidnosti (datum prvog vještačenja).Ako ste bili na bolovanju (100%-prava na isplatu) i prekinuli to bolovanje prije donošenja prvostupanjskog rješenja to onda komplicira situaciju (po meni je to bio vaš loš potez,...), a ako ste još na tom bolovanju budite i dalje - čekajte prvostupanjsko rješenje i onako vam neće priznata prava isplaćivati prije nego što prekinete bolovanje bolje rečeno prestane vam radni odnos.. Sve u svemu puno je ako i ako ili ako , te malo podataka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja sam do sada mislio da imam stvar pod kontrolomali mi sada ništa nije jasno! na bolovanju sam 100% primam plaću uredovno,u firmi sam dobio otkaz još lani(dan prije nego sam išao na vještaćenje),u zakonu piše da sto posto bolovanje isplaćuju do ozdravljenja ili umirovljenja a s obzirom da su moje stanje i doktori otpisali neznam što da oćekujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tvoj predmet je dobio ponovni postupak vještačenja i po ovome kako si opisao radi se upravo o reviziji na 100% opće koji si dobio porado ozljede.Ništa tu nije sporno ako imaš uredno dokumentaciju o pogoršanju koje je uzrok ta ozljeda sve je ok,no ako si ti dobio sve tako max. u kratkom vremenu naravno da postoji neka sumnja od strane revizije i upravo zbog toga ta provjera.g.T je super revizija i očito nešto ne štima u tvom predmetu odnosno rezultatu vještaćenja 100% opća,poznat mi je takav slučaj no lega je tada nakon vještačenja sa 100% oscilirao na omje 30-70 % tek nakon toga je dobio potvrdu DLP...sretno !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...

Danas sam došao s rehabilitciji i dočeka me poziv za vještačenje u HZZMO u PU Koprivnica i to pred samu Novu godinu, a znam kad me zovu da dobro biti neće, jer lijepe vijesti mi bi priopčili poštom, a kako sam već piaso ovaj "poziv" se koristi da se stranki priopći: "žao mi je, ja sam išao s večim prijedlogom, no gosp. "T", odredio je znatno manji iznos. Za par dana ću priopčiti to famozno "vještačenje". :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

95 ozljeda u akciji (potvrda liječnika sa terena,potvrda o stradavanju iz postrojbe,preslika liječnićkog dnevnika o lijećenju na terenu do demobilizacije lijećio se lijekovima i inekcijama,97 opracija L 4 L5 s1 ,98 proglašen nesposobnim za vojnu službu,20% hrvi,na mirovinskom produženo lijćenje,2001 ponovo produženo lijećenje,vraćam se na posao (budala)radim i lijećim se dok mi 2006. potpuno otkazuje lijeva noga. čitavo vrijeme problem L4 L5 s1 i dalje znaš

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovo ti sve govori "vraćam se na posao (budala)radim i lijećim se dok ....... " i to je to lega.samim time što si se vratio na posao sasvim je normalno da nemože biti odnosno ostati 100% mislim da si i sam bio svjestan toga. a lega ako ti išta može ublažiti bol to je onda da znam za slične situacije i kao što sam ti rekao prije budi sretan ako ti se ta ozljeda sa 20% rvi po vještačenju prihvati jer sam si svojim nastavkom obnašanja poslova pokazao da ta ozljeda i nije nešto.Bilo bi dobro znati nešto više o samoj ozljedi jer sve što nije lom sumnjam da bude išta pozitivno u tvoju korist. sretno !!!!!! :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a što da kažem? nesreća?! je u tome što nema loma ali je oštećen živac i to trajno samo što sam ja odbio odlazak u bolnicu i vukao se još 4 mjeseca čak sam i u "UNI" radio na savi a vjerojatno znaš kako smo prošli ali to je nebitno. sada sam bio na povećanju hrv-i i dala mi je 40% neznam dali zovu na drugostupanjsku ili samo šalju papir?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

lega ono što si ti naveo o povredi L4 i L5 može i nemora da završi operacijom-.mislim bolje za tebe da nemoraš pod nož,a glede tvoje noge to je posljedica vjerovatno tog diska kralježnice koliko sam upoznat sa sličnim problemom koji ima moj lega pa sad isto ganja mirovinu al sve ukazuje na profesinalnu bar kod njega ali teško prolazi to oštečenje živaca...ništa drži se i bori se.. bok i sretno. :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Danas sam se raspitao što je sa mojim predmetom!

Odgovor:Vraćen je u KC nešto ne štima. Zovem Kc a oni kažu poslan za Zagreb u Tvrtkovu u pravnu službu.Iza ćujem tetu kako kaže to je onaj što su mu skinuli opću i dali profesionalnu.

Pouka:nenadajte se ničemu dobrom od MIO-a.Ja sam završio od 100% opća vojna na profesionalnoj.

Pitanje dali je itko u HR prošao kao ja ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija