Jump to content

vanbracna zajednica - pravo na ostavinu?


dunhill

Preporučene objave

ciao drustvo, molim za jedan savjet

 

naime, moja mama je 11 godina zivjela u vanbracnoj zajednici sa jednim muskarcem, a i ja s njima vecinu tog vremnea. prije godinu dana otisla je od njega, i vratila se u svoj stari stan. Mislila je da ga privremeno napusta, tako da nije uzela masu stvari iz zajednickog stana, dokumenata i sl. nedavno je moj ocuh umro i sad jelte treba da se dijeli imovina. On je imao stan u vlasnistvu gdje smo nas troje zivjeli nekih 2 godine, a prije tog smo zivjeli u maminom stanu. u tom njegovom stanu moja mama je placala sve racune i prakticki njega uzdrzavala jer on nije imao posla, a mama je radila. Zajedno su kupili kucu na moru i upisali se kao vlasnici u polovicama, mama je vlasnica polovice, on vlasnik druge polovice.

Da stvar bude kompliciranija., on ima kcer iz prvog braka koja naravno treba dobiti svoj dio neceg. S njom nije imao nikakve odnose, ali mislim da to nije bitno za cijelu pricu.

Onio sto me zanima, je na sto moja mama ima pravo nasljedjivanja, kome da se obratimo za pomoc, tim vise sto nas otac mog ocuha ignorira i naravno navija da sve dobije njegova unuka.

 

 

Help ljudi i thanx

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija