dunhill objavljeno: 10. prosinac 2007. Dijeli objavljeno: 10. prosinac 2007. ciao drustvo, molim za jedan savjet naime, moja mama je 11 godina zivjela u vanbracnoj zajednici sa jednim muskarcem, a i ja s njima vecinu tog vremnea. prije godinu dana otisla je od njega, i vratila se u svoj stari stan. Mislila je da ga privremeno napusta, tako da nije uzela masu stvari iz zajednickog stana, dokumenata i sl. nedavno je moj ocuh umro i sad jelte treba da se dijeli imovina. On je imao stan u vlasnistvu gdje smo nas troje zivjeli nekih 2 godine, a prije tog smo zivjeli u maminom stanu. u tom njegovom stanu moja mama je placala sve racune i prakticki njega uzdrzavala jer on nije imao posla, a mama je radila. Zajedno su kupili kucu na moru i upisali se kao vlasnici u polovicama, mama je vlasnica polovice, on vlasnik druge polovice. Da stvar bude kompliciranija., on ima kcer iz prvog braka koja naravno treba dobiti svoj dio neceg. S njom nije imao nikakve odnose, ali mislim da to nije bitno za cijelu pricu. Onio sto me zanima, je na sto moja mama ima pravo nasljedjivanja, kome da se obratimo za pomoc, tim vise sto nas otac mog ocuha ignorira i naravno navija da sve dobije njegova unuka. Help ljudi i thanx Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
notarica odgovoreno: 10. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 10. prosinac 2007. Ako je izvanbračna zajednica prekinuta, nema pravo na nasljeđivanje. Ali ima pravo tražiti da se iz ostavinske imovine izdvoji njena izvanbračna stečevina, dakle, dio onog što je ona sa pokojnim stecala radom ili iz rada. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
dunhill odgovoreno: 10. prosinac 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 10. prosinac 2007. hvala ti na odgovoru a kako se 'pravno' prekida vanbracna zajednica kad nije pravno ni 'spojena'? kaj ak veli da su se razdvojili / posvadjali onda ta zajednica nije prekinuta? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
notarica odgovoreno: 11. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 11. prosinac 2007. Pa velite da već 1 god. živi sama u svojem stanu. To je prekid od stola i postelje. Status izvanbračne zajednice inače nastaje ako živite zajedno min. 3 god. ili kraće ako se rodi zajedničko dijete. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.