Jump to content

povrat poreza policija


esad

Preporučene objave

djelatnici policije koji su dobili ip obrazac od isplačenih prekovremenih sati taj obrazac ne mogu predati u privi poreza za 2007 ako je identifikator 3 nego trebaju napisati zahtjev za obnovu porezne prijave za godinu koja je navedena u ip obrazcu. zahtjev napisati u dva primjerka i predati na urudžbeni područne ispostave porezne uprave.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nije velika pa ću je ovdje napisati onako kako sam ja predao:

 

IME I PREZIME

ADRESA

TELEFON

 

POREZNA UPRAVA

PODRUČNI URED (GRAD)

 

 

ZAHTJEV

 

molim vas da izvršite obnovu postupka prijave poreza na dohodak za 2004. g. iz razloga što je IP obrazac za navedenu godinu stigao 05.02.2008. g. i nisam ga mogao priložiti u poreznoj prijavi za 2004. g.

 

s štovanjem!

 

ime i prezime

potpis

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ime i prezime

Adresa

Jmbg

Kontakt

 

MF

Porezna uprava

Područni ured

Ispostava

 

Zahtjev za rješavanjem prijave dohodka za ______ god. (za koju vam stoji u IP)

 

Poštovani, molimo vas da sukladno ispalti koja je izvršena 2007. godine, a odnosi se na dohodak od nesamostalnog rada za ______ (pr.2005) godinu izvršite korekciju Rješenja o utvrđivanju poreza na dohodak od___.___.______. godine (klasa)___________, Ur. br._________________.

 

Obzirom da je isplata izvršena sukladno sudskoj odluci, tek u 2007. godini nastale su nove činjenice po kojima tražim ponovni izračun i povrta poreza za navedenu godinu, te Vas molim da po istom postupite.

 

Potpis.

 

Prilog:

- Rješenje o utvrđivanju poreza na dohodak

- IP obrazac

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ima li itko od vas pouzdanu informaciju hoćemo li zaista dobiti povrat tog poreza. Ja naime imam za dobiti svotu od preko 46.000 kuna, a isto tako i hrpa mojih kolega. Bojim se da je to preveliki iznos da nam ga svima vrate u svibnju. Ako netko zna situaciju bio bi zahvalan na odgovoru, obzirom da više nisam u MUP-u pa ne znam što se događa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma ja mislim da nemožete ostvariti povrata poreza od 46000 kuna,porezna uprava isplačuje maksimalno 12000 kuna..jer sam ja ove godine imao prijavljeno 46000 kuna,temeljem područja od posebne državne skrbi,kamatama od kredita i računima o ulaganju na obijekt koji je kupljen,da bi na kraju u poreznoj upravi priznali da se ima za povrat 8500 kuna...neznam možda griješim,ali je tako u mom slučaju....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo za naknadni povrat poreza, nakon konzultacija s čelništvom Porezne uprave, trebalo bi ići na povrat. No nikad ne vjerujem obečanjima bez pismenog traga, tako baš ni ovome, ali ako neće biti "redovne" isplate, slijedi tužba preko odvjetnika SPH. Da će svima biti povrat poreza u svibnju, nema šanse, produžiti će se to kroz cijelu godinu, koliko će biti novaca u budžetu toliko će se i vračati ovih sredstava, tako da neće dobiti svi odjednom. Mislim to važi za sve građane Lijepe naše.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A što napisati ako nemaš staro porezno Rješenje. Bio sam pitati u poreznoj i rečeno mi je da je najveći dio otišao u zastaru (ja imam poreznu karticu za 2001. i 2003.) Osim toga rečeno mi je da će oni takve zahtjeve odbacivat. I što sad? Čini mi se da nas je naš poslodavac, a i sindikalci koji su nas savjetovali da povučemo tužbe lijepo za….li.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovako, Rješenje o povratu poreza može se isprintati iz računala. Da je ipak ova situacija zamršena, niti našom greškom, a moram reči niti greškom Sindikata, već poslodavca koji nije uplačivao prekovremene sat i ostalo na vrijeme, pa se zbog toga moralo posegnuti sudskim tužbama. Po nekim izvorima, radi se oko 15.000 predmeta, tako da je ovo došlo do samog vrha Ministarstva financija i njenog Ministra. Neki konkretniji odgovor mogao bi se znati u utorak, a do tada, strpljen-spašen. Nema nam druge, pošto smo čekali do sada, par dana neće umači. :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Djelatnica u Poreznoj upravi, svakako, na vaš uljudan zahtjev, može to učiniti, da ne kopa po arhivu, jer naravno mi ta rješenja nismo sačuvali i to traje cca 1 minutu. Ovaj drugi dio posta, zakidali su nas i ranije, pa sada to nekako bi trebalo sjesti na naplatu, a to je opet teško. Hoću reči, da izbjegavanjem plačanja, opet se udara po džepu poreznih obveznika, zato što poslodavac, izbjegava na vrijeme plaltiti sve svoje obveze. Žalosno, ali dolazi do onog "škrtac plača dva puta."

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahtjev za obnovu postupka moze se postaviti temeljem cl.249 st.1 Zakona o opcem upravnom postupku i to u roku od 30 dana od dana saznanja za nove cinjenice i dokaze za koje podnositelj zahtjeva nije znao.

Danom zaprimanja IP obrazac Id.3 djelatnik je saznao za nove cinjenice koje mu nisu bile poznate u vrijeme podnosenja porezne prijave za godinu iskazanu na IP-ID3,stoga ostvaruje pravo na obnovu postupka prema odredbama i rokovima spomenutog Zakona.

 

TREBA OBRATITI PAZNJU NA

-rok za podnosenje Zahtjeva je 30 dana od dana saznanja za nove cinjenice (datuma na IP-ID3)

-prema cl.252 ZUP zastara za obnovu postupka je 5 godina od postupka koji je okoncan pravomocnim rjesenjem,sto znaci da se obnova postupka moze traziti i za 2002.g jer je porezno rj. za tu godinu doneseno u ljeto 2003.

 

Kolege moje pustite price o nekakvim dogovorima i pregovorima,posaljite zahtjev pa neka Porezna uprava radi svoj posao. Rok za odgovor na Vas Zahtjev je po zakonu max. 60 dana,nakon toga isti se mogu naterati da rijese Vas predmet TUZBOM ZBOG SUTNJE ADMINISTRACIJE koja prolazi 100%.

 

Ako nekom treba zahtjev pravno formulirarn (u wordu) moze mi se javiti na e-mail texkiler.tex@gmail.com

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija