Jump to content

blokiranje korištenja nekretnina


bare71

Preporučene objave

Molim pomoc, vise od 5 godina traje ostavinska rasprava iza smrti majke moga oca (i on je u medjuvremenu umro) a njegov brat koristi sve nekretnine koje su predmet ost. rasprave i svim raspolozivim sredstvima odugovlaci proces: ne pojavljuje se na rocistima i sl. Zanima me moze li se zabraniti koristenje nekretnina do zavrsetka rasprave jer bi onda i njemu bilo u interesu da svako dobije svoj dio sto prije. Napominjem da sam ja u podstanarstvu, a baka nije ostavila oporuku.

..šlag na tortu, dragi barba je počeo renovirati stan koji koristi, kako to spriječiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Osvježavam ovo pitanje, jer nas ima još sa sl. situacijama:

Kod mene je situacija da se ostavinska rasprava razvukla, od prošle rasprave prošla je cca 1 god. Suprotna strana bezbrižno iznajmljuje nekretninu i ubire zaradu, koju će vjerojatno kasnije u eventualnom rješenju o nasljeđivanju osporavati ili znatno umanjiti. Suprotnoj strani je u interesu da se rješenje donese što kasnije i na tome, po svemu sudeći, uspješno radi.

Upućeni molimo Vaš odgovor.

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Upomoc! Zar stvarno nema pravde za nas koji nismo imali srecu biti "u posjedu", cini mi se da najbolje prolaze oni koji pravdu uzimaju u svoje ruke, jos malo pa cemo biti DIvlji zapad, nazalost.

Zna li neko barem kakve sve tuzbe mogu podnijeti protiv mog barbe, mogu li traziti da mi isplati novac koji sam platila za podstanarstvo, dusevne boli, otezanje postupka, mijenjanja iskaza, i sl... Ima li itko neki savjet? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pogrešno ste napisaki.

Napišite još da ste i narkomanka i alkoholičarka i da vam zato treba novac, budite bez brige odmah će se svi zauzeti za vas.

Jer na takva se pitanja svi mahom javljaju, kao i na one sa prometnim prekršajima i svi su puni savjeta iako su gotovo svi koji pitanje postavljaju prekršili zakon.

Nije ironija, istina je.

Neznam na koji način rješiti vaš problem obzirom da je naše pravosuđe radi svoje neučinkovitosti jedan od bitnih problema ulaska Hrvatske u EU i ne vidi se kraj takvog stanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Možda ipak nece biti potrebno mijenjati stil ....

Konačno sam pronašla odvjetnika koji ima volje stvarno pomoći, sam mi je predložio da podnesemo prijedlog sudu za pečaćenje nekretnina zbog renoviranja sa kojim se nisu složile sve zainteresirane strane, a u svrhu izbjegavanja dodatnih sporova kao npr. potraživanja od strane investitora (moga premilog barbe) prema svim nasljednicima; tj. brata i mene. Moj novi odvjetnik je to, naravno, puno bolje napisao :) a ja sam mu zahvalna jer konačno vidim svjetlo na kraju tunela...

Ročište će biti zakazano, nadam se, u sljedecih mjesec - dva.....

:-P;-):-P;-):-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Poštovana !

 

Otiđite u pisarnicu suda i ispitajte kod koga se predmet nalazi Zna se dogoditi da je sudac koji je radio na predmetu otišao i da predmet još nije raspoređen drugom sucu .

U tom slučaju trebat ćete intervenirati i tražiti da se predmet rasporedi , a ako to nije slučaj tada otiđite kod suca koji ima predmet i tražite obješnjenje .

Zna se dogoditi da je sud rasporedio ostavinski postupak povjereniku suda -

javnom bilježniku , koji je dobio nepotpune podatke o nasljednicima ,JB dostavlja naznačenima u smrtovnici , a pismena se vrate s napomenom da su svi mrtvi i tu bilježniku preostaje neko vrijeme čekanje , a to može biti kao i kod Vas godina dana ,zato najprije trebate se informirati .Ostavinski se postupci rješavaju vrlo brzo.

 

Učinite nešto i uspjeh neće izostati .

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Puno je ucinkovitije da sami saznate gdjevam se predmet nalazi, sto ga je zakocilo, ili tko je to bio i iz kojeg razloga.

Onda odite do Predsjednika suda, ili suca, ilibiljeznika pa samo odlucno gurajte.

 

Nema doktora koji ce vas izlijeciti od viskog kolestorola ako vi sami nastavite jesti maslac...

 

S ovim hovu reci da je pametnije da najprije ispitate razlog i mjesto gdje je zapelo, u tom svjetlu cete tocno znati kakav vam je odvjentik. Nakon toga jos malo naucite o problematici vaseg predmeta, pa odvjetnika onda upotrijebite kao strucnog pisara za ono sto vam treba.

Ne trosite energiju na otkazivanje odvjetnika preuranjeno...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Ljudi jeli to moguće!? Uzviknuo je legendarni Mladen Delić, a i ja neki dan kad sam konačno dobila nakon 8 godina Rješenje o nasljeđivanju, ali... Naravno da je kod nas uvijek neki ali, ukratko u Rješenju koje još nije pravomoćno pisaru se potkrala greška u datumu smrti ostaviteljice. Napisana je pogrešna godina, šta sad? Sad opet moram odvjetniku platiti za neku predstavku sudu jer druga strana može opet nešto na osnovu tog pogrešnog podatka odugovlačiti. Savjet molim.

Također me zanima zna li neko kako se diže novac sa štednih računa koji su predmet ostavinske, koji su sve dokumenti potrebni i koliko sporo to ide :) Hvala Vam

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija