Jump to content

Kome će pripasti dijete nakon rastave


SUNRISE08

Preporučene objave

:-? Prije tri mjeseca žena je otišla iz našeg doma i ostavila dijete(djevojčica 6god)i mene.Svo ovo vrijeme je telefonski kontaktirala dijete i unazad dvije subote dolazila po dijete da bude kod nje na jedan dan(ona sada živi kod roditelja).Dan prije dolaska morao sam s malom razgovarati da "mora" ići k mami(da ne ispadne da joj branim)jer je maloj tesko palo da ide tamo.Malena je oduvijek privrženija k meni i dijete se potpuno adaptiralo na ovu situaciju i stalno ponavlja da ne želi ići živjeti k mami,što ova to i zna.Rekla je da neće dijete prisiljavati na ništa,no ja sam danas angažiorao odvjetnicu i pokrećem rastavu.Pokušao sam da sve ide sporazumno,na što je bivša pristala,no ona ipak nebi da dijete ostane kod mene(moja pretpostavka da se boji alim.)iako ona nije nikakva majka bila a niti će biti.Odvjetnica kaže da ćemo onda ipak ići s tužbom jer na koncu ako idemo sporazumno nećemo ništa postić kad se ona ne slaže da dijete bude samnom.Odvj također kaže da pošto je mala malodobna,sud niti soc nju ništa neće pitati o želji i izboru kod koga želi biti.Pa me zanima kako u praksi soc služba radi po tom pitanju.Napominjem da dijete nikako ne želi živjeti s majkom(da sada ne nabrajam primjere što mi je dijete sve reklo ako će morati na silu ići tamo...)

MOLIM LIJEPO AKO BILO TKO ZNA KAKVU INFORMACIJU ILI IMA SAVJET DA MI ŠTO PRIJE NAPIŠE ILI SE JAVI NA MOJ MAIL :-? ZAHVALAN

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Proći ćete posredovanje pri czss-u predhodno, a oni će sudu dati stručno mišljenje po završetku postupka, o povjeravanju djeteta i sl. Mišljenje czss-a nije obvezujuće sudu, koji bi trebao donijeti odluku u skladu s djetetovim boljim interesom.

 

Dijete biva povjereno roditelju koji se pokazao prisutnim roditeljem, koji je pouzdan i kontinuirano skrbi o potrebama djeteta. Stoga, samo vi lijepo nastavite brinuti o kćeri kao i do sada...

 

Psiholog czss-a razgovara s maloljetnom djecom, samo oni vrlo maleni ne prolaze taj dio. Sa starijom djecom obavezno, sa djecom kasnijeg vrtićkog i ranog školskog kako gdje. Naime, cilj im je utvrditi kome je dijete privrženije.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo, pišite malim slovima kako vas moderatori na to ne bi morali upozoriti jer to na forumu znači vikanje...

 

Czss bi trebao to uzeti u obzir i to bi im trebao biti jedan od pokazatelja o stalnosti i prisustvu roditelja, no iskustva pokazuju da znaju odreagirati svaki na svoj način stoga je vaša zadaća ustrajati u naumu...

 

Oboje ćete biti pozvani na czss i biti u postupku posredovanja, jer to morate proći kada imate maloljetno dijete. Između ostalog, zadaća im je ustvrditi jesu li vaši bračni odnosi trajno poremećeni kako bi se nastavio razvod pred sudom.

 

Imate priliku zatražiti i privremeno povjeravanje djeteta a do pravomoćnosti odluke suda, tu ćete između ostalog navesti i od kada majka ne skrbi o djetetu, te od kada s njim ne živi i sve ostalo.

 

Preporuka bi bila izgraditi početni stav u svim razgovorima, a i osobni, u smislu: ne zašto je majka loša, već kako ja sve sudjelujem u životu djeteta. A ono ostalo će već isplivati samo tijekom razgovora kojima ćete oboje biti prisutni te za svaki navod jednog upitaju i drugog.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija