Jump to content

dvije male curice


bella28

Preporučene objave

prije 6 godina rodila sam dvije slatkice(moj život), otac(izvanbračni drug) nije s nama i ne priznaje ih. Tužila sam ga i DNA analizom je dokazano 99 posto, on i dalje ne priznaje djecu.Tvrdi da je otac djece netko drugi i spominje ime tog čovijeka, te kaže da će sad opet tražiti utvrđivanje očinstva. Dal se to može? Ne plača alimentaciju i nezaposlen je. Nema nekretnine i pokretnine, živi kod roditelja i oni ga uzdržavaju. Molim vas savjet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Niste naveli da li je pravomoćno utvrđeno njegovo očinstvo ili samo nepravomoćno. Ukoliko je donjeta samo nepravomoćna presuda općinskog suda tada on može uložiti žalbu.

 

Ukoliko se utvrdi njegovo očinstvo nema on tu što ponovno tužiti odnosno sud će njegovu tužbu odbiti.

Potrebno je da ga tužite za plaćanje alimentacijue(uzdržavanja) od rođenja do curica do danas pa nadalje.

 

Možete ga prijaviti i kazneno nadležnom državnom odvjetništvu prema vašem prebivalištu za kazneno djelo "Povrede dužnostu uzdržavanja" iz čl. 209 Kaznenog zakona.

 

Povreda dužnosti uzdržavanja

Članak 209.

(1) Tko izbjegavanjem zaposlenja, mijenjanjem radnog mjesta, mjesta boravka ili prebivališta, otuđivanjem imovine ili na drugi način izbjegava davanje uzdržavanja za osobu koju je na temelju ovršne odluke ili sudske nagodbe dužan uzdržavati ili tko odbija izvršenje takve obveze,

kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.

(2) Ako se obveza iz stavka 1. ovoga članka odnosi na uzdržavanje djeteta ili maloljetne osobe,

počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine.

(3) Primjenjujući uvjetnu osudu sud može počinitelju postaviti uvjet da isplati dospjele obveze i da ubuduće uredno ispunjava dužnosti uzdržavanja.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je uložio žalbu na rješenje onda nije pravomoćno. Možete otići na županijski sud i tražiti da se požuri rješavanje ili pisati požurnicu no prvo bi trebali imati broj spisa. Imate li odvjetnika. On je mogao tražiti privremenu mjeru da plaća alimentacuiju do okončanja postupka. Ostaje vam kaznena prijava kao što sam već naveo. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tek pravomoćnost sudske odluke u postupku utvrđivanju očinstva ima za izravnu posljedicu, među ostalim oblicima roditeljske skrbi i obvezu uzdržavanja malodobnog djeteta.

 

Stoga, ako sudska odluka nije zbog uložene,a još nerješene žalbe upućene županijskom sudu postala pravomoćna, podnošenje kaznene prijave općinskom državnom odvjetništu temeljem čl.209.Kz-a nema nikakvu osnovu.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

možete se obratitit i Centru za socijalnu skrb vašega prebivališta i zbog navedenih razloga (ne plača uzdržavanje) tražiti od centra privremeno uzdržavanje.

Centar je dužan osobu koja ne plaća uzdržavanje prijaviti Državnom odvjetništvu radi naknade štete (vama uzdržavanje isplaćuje centar). Na kraju krajeva i sam Centar za socijalnu skrb može podnijeti kaznenu prijavu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

dobila sa rješenje koje nije pravomoćno, on se žalio a u tom riješenju stoji da je dužan platiti 35000 kn ili 9 mj. zatvora, što ako on nebude i dalje plaćao alimentaciju?

Kaže da će se zaposliti i tražiti da na osnovu palaće plaća alimentaciju što to znači da ne mora ići u zatvor ukoliko se u međuvrenenu zaposli? Meni nije cilj njega strpati u zatvor nego želim da se brine za djecu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija