Jump to content

porezna olaksica na dijete


lara32

Preporučene objave

Razvela sam se, a bivsi muz je imao porezne olaksice jer je imao dijete na svojoj poreznoj kartici. U drugi mjesec ove godine dogovorili smo se da on "skine" olaksicu i da cu ja stavit na svoju poreznu karticu, sta jos nisam ucinila. Zanima me da li moram stavit sada ili mogu kad bude prijava poreza dogodine, jer vise mi odgovara odjednom dobit povrat nego svaki mjesec po malo. Nadam se da nisam zakomplicirala pitanje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, to mi je jasno, moj koeficijent sada je jedan a ako stavim dijete na svoju karticu bit ce 1 i po i ja cu svaki mjesec dobivat vise kroz neoporezivi dio, ali ja bi radije da mi koeficijent ostane jedan po placi, a da onda kada bude prijava poreza prijavim dijete za prethodnu godinu i da mi se onda vrati cijelokupni dio, ali me zanima da li time krsim kakav zakon?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ste se dogovorili s bivšim o korištenju olakšice onda on mora sa svoje PK kartice skinuti olakšicu. To će učiniti odlaskom u PU gdje mora odnijeti svoju PK da se skine koeficijent. Tako ispravljenu PK vraća u tvrtku gdje je zaposlen da se u obračunskom uredu evidentira ta promjena.

U pravilu kad jedan roditelj briše dijete sa svoje PK, olakšica se odmah prebacuje na PK drugog roditelja. No, vi možete to napraviti u godišnjoj prijavi.

Bitno je da vodite računa o tome kako olakšicu možete koristiti tek onda kad bivši ispravi svoju PK jer se periodi korištenja ne mogu preklapati.

Ako je npr. za ova 4 mjeseca on koristio olakšicu vi ćete moći koristiti za preostale mjesece.

Ili se možete dogovoriti da na kraju godine vi koristite za cijelu godinu ali u tom slučaju on mora vratiti porez.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija