Jump to content

Godišnji odmor u trgovini


ivonjska

Preporučene objave

Ne znam da li ja imam pravi kolektivni ugovor, koji je nadležan ministar proširio na sve poslodavce u trgovini, ali u mojem primjerku ništa ne piše o suboti pa bi se prema tome svaka subota (osim možda posljednje) računala u godišnji odmor iako je neradna. Još jedna bedastoča iz Zakona o radu: ako je subota neradna, a nije drukčije određeno kolektivnim ugovorom (ili bla bla) subote se računaju u godišnji odmor!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

imate pravi kolektivni - tamo se samo kaze da je tjedno radno vrijeme rasporedjeno u pravilu na 5 dana, osim maloprodaje i jos neceg, nemam pred sobom pa pisem napamet, a i ne pise izrijekom da se subota ne uracunava u godisnji odmor. buduci se po zakonu o radu subota smatra radnim danom, da bi se subota iskljucila kod racunanja godisnjeg odmora, potrebno je da kolektivni ugovor izrijekom navede da je subota neradni dan ili da se u odredbama o godisnjem odmoru u kolektivnom stavi odredba da se subota ne uracunava u godisnji odmor.

 

u ovom slucaju zaista ispada da se subota racuna u godisnji odmor, ali bi bilo dobro da se provjere i pravilnici kod pojedinih poslodavaca jer ovdje se radi o granskom ku pa je moguce da u nekom od pravilnika tako nesto stoji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija