Jump to content

kako da zaštitim svoje


ikara

Preporučene objave

imam vlasnički list,kupoprodajni ugovor,plaćen porez sve 1/1,htio sam ograditi česticu,susjed mi osporava vlasništvo na čudan način,provocira moje roditelje baca kamenje i drvlje na moje itd,da budem siguran geodeta sam izveo dva puta i uvijek isto,nema dvojbe,pokusao sam kontaktirati sa susjedom da vidim u čemu je problem ali ne želi uopće razgovarati,nije mi jasno ako nesto nije u redu zasto sudski ne trazi svoja prava,policija mi kaze da radim svoj posao i da samo njih zovem ali moja djeca se boje izići van,nikad neznaš što će "budali " pasti na pamet,ma nije mi bitno jel to i pola metra tamo ili ovamo samo želim da ogradim svoje,što bi vi učinili na mome mjestu ,mislim pravno dok jos imam živaca,

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Nikada se ne klanjaj nekome za nešto što je sigurno tvoje, jer to ti nikada nitko ne može uzeti, pogotovo ako to koristiš i papiri su ti uredni.

 

 

2. Bacanje kamenja je u posljednje vrijeme vrlo moderan način provocirana, u svim dijelovima lijepe naše ali vjeruj kratkotrajan.

Susjed ti želi pokazati da je u posjedu, ali na vrlo

jadan i primitivan način.

 

Ogradi svoj dio ali "t o č n o " kako ti je geodeta označio, pazi da li susjed ima prilaz do svoje čestice, jer ako nema dužan si mu dati nužan prolaz.

 

3. Premjesti kamenje na susjedovo zemljište ako

te to toliko smeta, a ako ti susjed sruši ogradu pozovi dva svjedoka o d m a h , da ti potvrde što su vidjeli, poslikaj sa svih strana, a u roku od mjesec dana podnesi SUDU TUŽBU ZA SMETANJE POSJEDA (priloži fotografije i Izjave svjedoka sa njihovim punim adresama).

 

Pazi da fotografije imaš i ti za sebe, kao i fotokopije Izjava svjedoka.

 

4. Ukoliko ti netko prijeti i ugrožava te i vrijeđa zbog navedene situacije obrati se POLICIJI.

 

 

:-P

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma,nije vjeruj mi,da se klanjam već sam htio savjet jel kako mogu to pravno da rjesim,

znaci tužba za ometanje posjeda,

i jos nesto da li je moguće nešto pokrenuti pa da se po nalogu suda pozovu na lice mjesta obe strane,sudski izvršitelj,geodezija i jasno ustanovi to je to i tako,hvala na odgovoru,pozdrav

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na raspravu će se pozvati susjed kojeg tužiš, ti kao tužitelj i svjedoci, a kad budeš davao izjavu predloži i mjerenje, (sve što predložiš i platit ćeš, znači zlazak mjernika i sud. vještaka), ali pazi ako stvarnom misliš podnesti tužbu za smetanje posjeda

obavezno pazi da to bude u roku od mjesec dana, ako samo jedan dan zakasniš, zakasnio si sa tužbom i kao takvu je ne možeš pokrenuti. :-o

Ne komentiraj ništa sa susjedom kojeg namjeravaš tužiti i pazi da imaš prave svjedoke, jer ako izabereš svjedoke bez veze tek toliko da ih imaš nema smisla pokretati tužbu, pazi na izjave svjedoka da ih imaš u pisanoj formi (u dva orginal primjerka), jedan ostavljaš sebi, a drugi predaj sa tužbom i fotografijama u sud.

 

Pazi rok za tužbu je mjesec dana od dana saznanja - smjetanja , ako to traje već dulje, već sada kasniš sa tužbom, u tom slučaju pokrečeš tužbu za utvrđivanje vlasništva. Za ovakvu drugu tužbu njabolje se konzultirati sa pravim odvjetnikom, ali za to treba vremena i novaca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma kakvo utvrdjivanje vlasništa,postoji kupoprodajni ugovor,plaćen porez i upisano vlasništvo na parcelu,dva puta dovodim geodeta da budem siguran,zelim da se sudski pozovu obe strane (naravno ako je to tako moguće) i da se jednom kaze da je ta parcela od tud do tud,i gotovo,

najgore je to sto susjed to svojata na meni nepoznat način,jer negdje valjda stoji (piše ) čije je to zemljište,

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Evo ti primjer iz mog slučaja koje sam okončao ovih dana.

Susjed se drznuo prisvojiti 1 metar mog zemljišta koje je koristim 35 godina a on se doselio prije godinu dana.

 

Pritom me izvrijeđao na pasja kola, psovao, klevetao i kaj ja znam kaj sve.

Prema uputama moje odvjetnice, ja sam ostao miran, potpuno hladan na sve to iako sam dosta eksplozivan.

 

On je podnio sudu zahtjev za uređenje međe. Pošto je sud presudio za posljednji mirni posjed, susjed se sa time nije složio., pa je sud naložo izlazak geometra-vještaka na teren.

On je izmjerio situaciju. Sutkinja koja je isto bila na terenu, čim je vidjela među koja je jasno pokazivala da je na mojoj parceli bio voćnjak koji 35 godina nije oran, prema tome nisam mu oranjem mogao pomaknut među, naredila je susjedu da si sam zabije kolce na među kakva je bila svih tih 35 godina.

On si je tim kolcima zabio kolac u srce, još me malo vrijeđao, klevetao pred sudom, svjedocima i mojom odvjetnicom.

 

Naravno da mi nije mogao uzeti dio moje zemlje, jer je sud ocijenio po pravičnoj ocjeni da međa ostane tu kako je i bila.

 

Osim toga, podnio sam sudski postupak za kazneno djelo klevete , uvrede i psovke i za to njemu natovario 30.000, Kn odštete.

Pošto sva njegova imovina toliko ne vrijedi, gospodin prostak će to zamijeniti prdekanom.

Eto, koliko nekultura može donijeti svom vlasniku.

 

Usput, svoj problem možete riješiti na isti način.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija